Prva liga: Koprčani s prepričljivo zmago skočili pred Domžale

V 31. kolu Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši Luke Kopra premagali Domžale s 3:0 (1:0) in se prebili na 3. mesto.

Objavljeno
09. maj 2013 00.32
Nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Koper - V boju za evropsko vozovnico oziroma končno tretje mesto na lestvici so Koprčani v 31. kolu prve slovenske lige suvereno odpravili goste iz Domžal, ki se na Bonifiki že dolgo niso predstavili v tako slabi luči. Koprčani so jih tako z zmago in točko prednosti tudi prehiteli na tretjem mestu.

Na Bonifiki so po uvodnem preverjanju moči domači povedli po prvi pravi akciji. Ivan Brečević je lepo preigraval v kazenskem prostoru, kjer ga je podrl Nejc Skubic, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Matej Mavrič-Rožič. V nadaljevanju srečanja so gledalci še naprej gledali igro na sredini igrišča, šele v 44. minuti pa videli naslednji priložnost. Goran Galešić je pritekel sam pred Nejca Vidmarja, ki pa je v tem dvoboju zmagal.

Ključni trenutek tekme se je zgodil v 61. minuti, ko sta se zaletela Gaber Dobrovoljc in vratar Vidmar, Brečević pa je odbito žogo mirno odpeljal proti prazni mreži za 2:0. Po drugem zadetku so se domači povlekli pred svoj kazenski prostor in prežali na protinapade. V 85. minuti je Galešić lepo podal z leve strani, najvišji v skoku pa je bil mladi Leo Štulac, ki je z glavo preusmeril žogo v gostujočo mrežo.

Luka Koper - Domžale 3:0 (1:0)

* Stadion Bonifika, gledalcev 750, sodniki: Perić, Ajdovec (oba Kranj) in Ploj (Miklavž na Dravskem polju).
* Strelci: 1:0 Mavrič-Rožič (21./11 m), 2:0 Brečević (61.), 3:0 Štulac (85.).
* Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac (od 90. Pučko), Brečević (od 77. Mendy), Galešić, Bradaschia, Štulac (od 86. Migliorini), Črnigoj, Mavrič-Rožič, Bagarić, Hadžič.
* Domžale: Vidmar, Skubic, Čadikovski, G. Vuk, Osmanaj, Knezović (od 46. Požeg Vancaš), Gorenc-Stanković (od 78. S. Vuk), Korun (od 46. Majer), Dobrovoljc, Janža, Kous.
* Rumeni kartoni: Bradaschia, Bagarić, Migliorini; Skubic, Kous.
* Rdeč karton: /.