Prva liga: Olimpija do pomembne zmage v Velenju

V 10. kolu 1. SNL do Domžale s 4:0 premagale Celje, Gorica je s 3:1 ugnala Triglav, Krka pa je klonila proti Kopru (0:1).

Objavljeno
21. september 2013 20.13
lvi*nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Novo mesto - V 10. kolu Prve lige Telekom Slovenije so novomeški nogometaši, tako kot že petkrat doslej, znova ostali brez zmage proti Koprčanom. Favorizirani Primorci so v Novem mestu slavili po zaslugi zgodnjega zadetka Denisa Halilovića, prednost pa so ob ne preveč všečni predstavi ohranili do konca.

Primorci so že v četrti minuti povedli. Goran Galešić je izvedel prosti strel z desne strani, pred golom pa je bil najvišji branilec Denis Halilović, ki pa je pozneje, po neuradnih informacijah zaradi zloma zapestja, že v 32. minuti moral z igrišča. Po golu je bila igra bolj enakovredna, kljub temu pa so imeli rahlo pobudo gosti, ki so prihajali do kazenskega prostora, a pravega zaključnega strela jim ni uspelo sprožiti.

Koprčani so se s peto zmago vsaj začasno zavihteli pod vrh lestvice, Krka pa je padla na zadnje mesto.

Olimpiji zmaga v Velenju

Ljubljanski nogometaši so v Velenju dosegli še kako pomembno zmago, s katero so vsaj delno ostali v stiku z zgornjo polovico lestvice. Potem ko je Rudar dobil prvi polčas, so gosti v drugem preobrnili tekmo v svojo korist in dosegli četrto zmago v prvenstvu. Rudar je po tretjem porazu vsaj začasno ostal na četrtem mestu.

Gosti so v osmi minuti zatresli mrežo domačih prek Nikole Nikezića, a je bil ljubljanski napadalec v prepovedanem položaju. Po boljšem začetku gostov so nato domači vzpostavili ravnotežje in v 42. minuti tudi povedli, potem ko je po kotu Aleša Jeseničnika z glavo zadel nekdanji Olimpijin vezist Dalibor Radujko.

V 56. minuti pa so Ljubljančani izenačili. Leon Črnčič je v kazenskem prostoru storil prekršek nad Šporarjem, najstrožjo kazen pa je nato uspešno izvedel Nik Omladič, nekdanji igralec Rudarja. Sledilo je še nekaj bolj ali manj nenevarnih poskusov na obeh straneh, v 84. minuti pa so gosti prišli do zmagovitega zadetka. Anže Zorc je podal do Šporarja, ki je mojstrsko z leve strani z zavitim strelom zadel levi kot vrat domačega vratarja Rozmana.

Domžalčani prepričljivi v Celju

Domžalski nogometaši so se s tretjo zmago oddaljili od dna lestvice, hkrati pa obdržali stik z zgornjo polovico. Gostitelji so tokrat večji del tekme igrali z igralcem več na igrišču, tekmo pa dokončno v svoj prid odločili v končnici tekme.

Celjani so v 17. minuti gosti na igrišču ostali le z deseterico. Slobodan Vuk je sam stekel proti celjskim vratom, od zadaj ga je nepravilno oviral Matic Žitko in dobil rdeč karton. Kljub igralcu manj so Celjani v naslednjih minutah dobro pazili na domžalske napade, v 35. minuti pa so mini pritisk domači le kronali z vodilnim zadetkom, ko je po podaji Draga Gabrića z glavo zadel Slobodan Vuk.

V uvodu drugega polčasa so gostitelji podvojili prednost. Nejc Skubic je po tleh podal žogo v kazenski prostor, do strela z 12 metrov je prišel Joshua Parker in nekoliko z desne strani zadel v nasprotni kot celjskih vrat. Zmagovalca je dokončno odločil Parkerjev drugi zadetek na tekmi v 80. minuti, potem ko je domžalski napadalec neoviran po podaji Žige Kousa zadel z dobrih desetih metrov. Žoga je na poti proti golu oplazila še Igorja Jugovića. V 84. minuti je Kous le še potrdil zmago domačih, potem ko je po lepi podaji Miloša Mijića preigral Kotnika in zadel za končnih 4:0.

Triglav še na dnu

Novogoričani so pričakovano prišli do pete zmage v prvenstvu, potem ko so na domačem igrišču ugnali zadnjeuvrščeni Triglav. Primorci so se tako utrdili pri mestih pod vrhom lestvice, Gorenjci pa so z vsega eno zmago in štirimi točkami v podobno slabem položaju kot njihov glavni tekmec v boju za obstanek Krka.

Novogoričani so povedli že v 13. minuti, ko je Gianluca Lapadula preigral svojega čuvaja in nato z natančnim strelom matiral še Žana Pelka. Domači so bili ves čas več pri žogi, toda kranjska obramba je bila večinoma pozorna.

Domači so prednost podvojili kmalu po začetku drugega polčasa, v 50. minuti se je med strelce vpisal Gianvito Misuraca, potem ko je unovčil lepo podajo Welleja Ndiayeja v kazenski prostor in žogo poslal čez Pelka v mrežo. Čeprav so bili tudi v tem delu igre boljši domači, gosti pa praktično brez priložnosti, so v 63. minuti znižali zaostanek.mVlado Šmit je iz avta podal v kazenski prostor, kjer je bil z glavo natančen Luka Majcen.

Novogoričani so v končnici tekme spet začeli pogosteje igrati na kranjski polovici, vendar je gostujoča obramba uspešno ustavljala njihove akcije - vse do sodniškega dodatka, ko je svoj drugi gol na tekmi dosegel Lapadula in dokončno odločil zmagovalca.

Prva liga Telekom Slovenije, 10. kolo:

Gorica - Triglav 3:1 (1:0)

* Športni park, gledalcev 600, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Kokolj (Škofljica) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelci: 1:0 Lapadula (13.), 2:0 Misuraca (50.), 2:1 Majcen (63.), 3:1 Lapadula (90.).
* Gorica: Cordaz, Coda, Lapadula, Ndiaye, Živec (od 67. Bazzoffia), Kavčič, Jogan, Vanin, Favalli (od 90. Enow), Berardocco (od 75. Addae), Misuraca.
* Triglav: Pelko, Šturm (od 46. Šmit), Zolić, Diallo, Klemenčič, Nukić, Pokorn, Bukara (od 56. Redžić), Stojnić, Stjepanović, Majcen (od 82. Bubanja).
* Rumeni kartoni: Misuraca, Vanin, Bazzoffia, Ndiaye, Cordaz; Šturm, Zolić, Nukić.
* Rdeč karton: /.

Domžale - Celje 4:0 (1:0)

* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Vinčić (Maribor), Ploj (Miklavž na Dravskem polju) in Smej (Fokovci).
* Strelci: 1:0 S. Vuk (35.), 2:0 Parker (47.), 3:0 Parker (80.), 4:0 Kous (84.).
* Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Požeg Vancaš, S. Vuk (od 73. Mijić), Parker, Majer (od 66. Banović), Janža, Gabrić (od 46. Kous), Korun, Husmani.
* Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Centrih, Jugović, Vicente (od 46. Verbič), Gobec, Žitko, Zajc (od 66. Kolman), Žurej (od 79. Bajde), Čadikovski.
* Rumeni kartoni: S. Vuk, Gabrić; Jugović, Vrhovec, Čadikovski.
* Rdeč karton: Žitko (17.).

Rudar Velenje - Olimpija Ljubljana 1:2 (1:0)

* Stadion Ob jezeru, gledalcev 750, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola).
* Strelci: 1:0 Radujko (42.), 1:1 Omladič (56./11 m), 1:2 Šporar (84.).
* Rudar: Rozman, Jeseničnik, Kašnik, Knezović, Klinar, Črnčič, Radujko, Firer (od 77. Rošer), Rotman, Bratanović, Eterović (od 77. Podlogar).
* Olimpija: Džafić, Baskera (od 61. Fink), Bagarić, Andjelković, Mitrović, Eteme, Kapun (od 76. Valenčič), Omladič, Zeba (od 30. Zorc), Nikezić, Šporar.
* Rumeni kartoni: Firer; Šporar, Nikezić, Omladič.
* Rdeč karton: /.

Krka - Luka Koper 0:1 (0:1)

* Stadion Portoval, gledalcev 300, sodniki: Mežnar, Ul (oba Maribor) in Friš Sladki Vrh).
* Strelec: 0:1 Halilović (4.).
* Krka: Obradović, Ivanković, Radulović, Cvijanović, Medved (od 46. Bešić), Ihbeisheh, Ranić, Mbognou (od 63. Dežmar), Lekić (od 63. Novosel), Košnik, Marošević.
* Luka Koper: Nenezić, Palčič, Halilović (od 32. Gregorič), Blažič, Šme, Čovilo, Guberac, Črnigoj, Galešić (od 88. Ivetić), Lotrič (od 70. Pilčić), Pučko.
* Rumeni kartoni: Košnik, Bešić, Radulović; Palčič.
* Rdeč karton: /.