Prva liga: Zavrč oslabljen preko Kopra

Nogometaši Zavrča so v tekmi 5. kroga prve lige Telekom Slovenije z 1:0 premagali Koper.

Objavljeno
15. avgust 2014 22.21
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ptuj – Nogometaši Zavrča so na svoji peti tekmi sezone zabeležili še četrto zmago in se vsaj začasno prebili pod sam vrh prvenstvene lestvice. Na Ptuju je pred tisoč gledalci za zmago iz najstrožje kazni zadel Šafarić.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so imeli več priložnosti, a jih niso izkoristili. Za domače je prvi poskusil Lovro Cvek, a je Božidar Radoševič njegov strel ubranil. Bolj nevarno je bilo pred vrati domače ekipe, ko je v 19. minuti meril Jaka Štromajer. Ta je po prodoru Mateja Palčiča dobil žogo pred vrati Marka Ranilovića, a jo je poslal visoko čez vrata. V 34. minuti je znova zapretil Zavrč, a je priložnost Mateja Smrekarja ostala neizkoriščena. Nič drugače ni bilo na drugi strani, ko je za Koper zapretil Damir Hadžić.

Nadaljevanje dvoboja je bilo bolj umirjeno, vse do polovice drugega polčasa, ko so nekajkrat zapretili Koprčani. Posebej dobro jim je kazalo od 71. minute naprej, ko so nogometaši Zavrča ostali z igralcem manj. Matija Kristič je namreč po prekršku nad Mitjo Lotričem moral pod predčasno prho in kazalo je, da se rumenim z obale obeta vsaj točka. S tem pa se niso strinjali domačini, ki se jim igralec manj na igrišču ni prav nič poznal, še več, v 80. minuti so zaradi igre z roko v nasprotnem kazenskem prostoru dobili enajstmetrovko, ki jo je uspešno realiziral Nikola Šafarić.

Po prejetem zadetku so pobudo na terenu vendarle prevzeli gostje iz Kopra, a jim vratarja domačih Marka Ranilovića ni uspelo resneje ogroziti, tako da so se minimalne zmage veselili nogometaši Zavrča.  

 

1. SNL, 5. kolo

Zavrč - Luka Koper 1:0 (0:0)

Mestni stadion Ptuj, gledalcev 1000, sodniki: Balažič (Ljubljana), Švarc (Ivančna Gorica), Pospeh (Petrovče).

Strelec: 1:0 Šafarić (80., 11-m).

Zavrč: Ranilović, Cvek, Roškar, Šafarić, Dedić, Matjašič (od 84. Benić), Datković, Kristić, Smrekar (od 65. Antolek), Težak, Kelenc (od 78. Brdar).

Luka Koper: Radošević, Guberac, Črnigoj (od 90. Žibert), Blažič (od 83. Bradaschia), Lotrič, Ivetić, Halilović, Štulac, Hadžić, Palčič, Štromajer (od 65. Pučko).

Rumeni kartoni: Datkovič, Cvek, Dedić; Blažič.

Rdeči karton: Kristič (71.).