Prva lovorika v sezoni »galaktikom« (VIDEO)

Z zmago z 2:1 nad Manchester Unitedom se je Real naslova v superpokalu veselil tretjič v zadnjih štirih letih.

Objavljeno
09. avgust 2017 01.16
J. P.
J. P.

Skopje - Nogometaši madridskega Reala se veselijo prve osvojene lovorike v novi sezoni. V superpokalu so namreč z 2:1 odpravili zasedbo Manchester Uniteda in se dokopali že do tretjega naslova v zadnjih štirih sezonah, španski kolektivi pa so si v zadnjih devetih letih konkurenco pokorili kar osemkrat - le leta 2013 je na tron sedel Bayern.

Nogometni spektakel, kakršnega v Makedoniji še ni bilo, si je ogledalo 30.000 navijačev, ki so videli podjeten štart »galaktikov«, kar se jim je obrestovalo v 24. minuti, ko je Casemiro izkoristil odlično podajo Daniela Carvajala in žogo - čeravno, kot je bilo videti pozneje, iz prepovedanega položaja - poslal mimo Davida de Gee.

Prednost je v 52. minuti podvojil Isco, zapravljena priložnost Garetha Bala v 61. minuti pa je kraljevski klub drago stala. Že v naslednjem napadu se je namreč United približal, ob pravem času je bil na pravem mestu novinec v majici »rdečih vragov« Romelu Lukaku. Vendar pa je nato varovancem razvpitega Joseja Mourinha zmanjkalo časa in moči za izenačujoči zadetek, bliže je bil madridski kolektiv.

Sredi sodnikovega dodatka je namreč Lucas Vazquez odlično zaposlil rezervista Marca Asensia, a se je zares izkazal De Gea. Zinedine Zidane je prvega zvezdnika Cristiana Ronalda držal na klopi večji del obračuna, v ogenj ga je poslal v 83. minuti kot zamenjavo za Karima Benzemaja. Statistika je bila na strani zmagovalcev, ki so bili 59-odstotno pri žogi in imeli na voljo dosti več kotov (8:2), izenačeno je bilo le razmerje strelov v okvir vrat (6:6).