Prva tekma, prvi zadetek Oduwe (VIDEO)

Nogometaši Olimpije so se na prijateljski tekmi v Turčiji z 1:1 razšli s kazahstansko Astano. Zadetek zrežirala novinca.

Objavljeno
18. februar 2017 10.30
J. P.
J. P.

Belek - Mladi Anglež Nathan Oduwa, najnovejša okrepitev slovenskega nogometnega prvaka Olimpije, se je že na prvi tekmi v majici novega delodajalca vpisal med strelce. V prijateljskem dvoboju v turškem Beleku, v katerem so se Ljubljančani brez zmagovalca (1:1) razšli s kazahstansko Astano, ki je v kvalifikacijah zaustavila pohod Maribora v ligo prvakov, je 20-letni »ostrostrelec« v 71. minuti dosegel izenačujoči zadetek po odličnem protinapadu in podaji še enega novinca v Olimpijinem napadu, Kingsleyja Boatenga.

Trener Luka Elsner, ki od okrepitev v začetno enajsterico ni postavil zgolj dolgoletnega reprezentanta Branka Ilića, je bil z učinkom Oduwe zadovoljen: »Že to, da je dosegel izenačujoči gol, veliko pove o njegovem doprinosu. Sicer pa nerad izpostavljam posameznike, saj mi je najpomembnejši kolektiv, ki je bil tokrat na zadovoljvi ravni, predvsem po odmoru, ko smo povezali nekaj dobrih akcij prek krilnih položajev. Tedaj smo začutili, da je tekmec premagljiv.«

In dodal: »Z Oduwo smo skupaj zelo kratek čas, zato nas do prve tekme z Mariborom čaka izjemno veliko dela, da ga poskusimo kar najbolje uigrati z bočnim branilcem in notranjim zveznim igralcem.« Pred vrnitvijo v domovino čaka Olimpijo le še današnji popoldanski pripravljalni dvoboj z ukrajinskim prvoligašem Vorsklo Poltavo. V Beleku je prve minute v majici »zmajev« že odigral tudi 18-letni nekdanji črnogorski kadetski reprezentant, napadalec Filip Vorotović, ki je novemu delodajalcu obljubil zvestobo do leta 2019.