Prvaki so imeli strelske vaje

V državnem prvenstvu bodo danes tri tekme 29. kola, Celjani bodo na derbiju gostili Domžale.

Objavljeno
25. april 2015 11.20
Kalcer Radomlje- Maribor. Mariborski napad Morales Tavaresa V Domžalah 24.4.2015
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Domžale – Maribor je svojo nalogo v 29. kolu že opravil z zanesljivo zmago proti zadnjim Radomljam in Domžalam, Celju ter Olimpiji ušel na 7, 8 in 11 točk. V današnjem derbiju tretjega in drugega v Areni Petrol bo boj za prvega izzivalca vijoličastih, v Stožicah pa za Olimpijin stik z vrhom. Včeraj sta se Zavrč in Rudar razšla brez golov, danes bo še tekma v Novi Gorici.

»Igrali smo odgovorno, bili smo odločni, pristop je bil na visoki ravni ...« je bil trener Maribora Ante Šimundža sinoči zadovoljen s predstavo in se je že zazrl v sredin derbi z Olimpijo v Ljudskem vrtu. »Priprave bodo temeljite, močnejši pa bomo za lepo število igralcev. Nekaj smo jih še pogrešali, najbolj ogrožene pa raje umaknili z igrišča,« je še razkril, zakaj je na hitro v slačilnico poslal Petra Stojanovića (zaradi grožnje rumenega kartona) in Marka Šulerja (nevarnost obnovitve poškodbe). Vijoličasti so bili po menjavi Šulerja brez štoperjev, nadomestila sta jih zvezna igralca Aleš Mertelj in Welle Ndiaye.

Na svoj račun so prišli napadalci Maribora. Neznanke o zmagovalcu zadnjega in prvega so razrešili po 25. minutah. Luka Zahović je po podaji Mitje Vilerja na prvi vratnici z glavo podaljšal žogo v dolgi kot za 1:0, nato pa je dvakrat vlogo asistenta prevzel Dalibor Volaš za strelca Marcosa Tavaresa in Vilerja. Radomljani so bili predvsem naivni, a častni gol so zabili iz najlepše akcije na tekmi, ki so jo začeli branilci, zaključil pa po izvrstni globinski podaji Daliborja Teinovića napadalec Goran Vuk. »Poraz je bil previsok, v finišu smo bili preveč neodgovorni,« pa je zadnjo besedo imel domači trener Dejan Đuranović.

Ljubljana: Olimpija – Luka Koper (sobota, sodnik Dragoslav Perić, 16): Bo uvrstitev Koprčanov v pokalni finale srečna ali nesrečna za Olimpijo? Če bo srečna, bo današnji dvoboj v Stožicah lep za oko, a netekmovalen. Olimpija bo osvojila tri točke in bo še držala stik z vrhom lestvice. Če bo nesrečna, bodo sproščeni in samozavestnejši gostje pokazali, zakaj sodijo v krog razočaranj tega prvenstva. Zato ker imajo moštvo, ki je bilo sposobno boja za vrh in ne za 7. ali 8. mesto. Seveda z Rodolfom Vanolijem na trenerski klopi! Pobud, da bi se Izet Rastoder umaknil iz Olimpije, še ni konec. Predsednik in glavni mecen je prejel novo in za milijon evrov (s treh na štiri) popravljeno ponudbo Milana Mandarića, da bi se odprla pot za prihod Mirana Pavlina in njegovih sodelavcev, somišljenikov.

Nova Gorica: Gorica – Krka (Bojan Mertik, 17): Že pred prvim sodnikovim žvižgom derbija z dna lestvice so Novomeščani »v minusu«. Manjkali bodo trije pomembni člani prve enajsterice, Žiga Kastrevec, Marin Perić in Alen Vučkić. Zmagovalec bo bližje obstanku brez dodatnih kvalifikacij.

Celje: Celje – Domžale (Damir Skomina, 20.05): Celje je v finalu pokala NZS, Domžale so avt, a oba sta v isti godlji. Če bo Koper osvojil pokalno lovoriko, bosta v Evropo vodila le drugo ali tretje mesto v SNL. Izhodišča za še eno dinamično in razburljivo tekmo so idealna, mik pa ji dajeta predvsem različni filozofiji. Celjska je igrivejša in napadalnejša, domžalska pa delavska, čeprav spomladi rahlo posodobljena tudi z obrisi kombinatorne igre.