Prvi dan D za Milan

Že danes konec neznank? Nogometaši Milana se po enajstih letih znova lahko veselijo naslova italijanskega prvaka.
Fotografija: Nogometaši Milana za naslov italijanskega prvaka potrebujejo največ štiri točke v zadnjih dveh tekmah. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši Milana za naslov italijanskega prvaka potrebujejo največ štiri točke v zadnjih dveh tekmah. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Prvi dan D. V italijanskem nogometnem prvenstvu si lahko Milan že priigra naslov državnega prvaka, prvega po letu 2011. Rdeče-črni gostijo Atalanto, drugouvrščeni Inter, ki dve tekmi pred koncem za mestnim tekmecem zaostaja dve točki, pa bo gostoval v Cagliariju.

V včerajšnjih tekmah 37. kroga so se nogometaši Empolija in Salernitane razšli z neodločenim izidom 1:1. Od treh slovenskih nogometašev je igral le Petar Stojanović za Empoli. Njegov soigralec Leo Štulac je celotno tekmo spremljal na klopi za rezervne igralce, prav tako vratar Vid Belec pri gostujoči zasedbi.

Za domačo zasedbo je vodilni gol dosegel Patrick Cutrone v 24., izenačil je Federico Bonazzoli v 76. minuti. Gostujoča zasedba iz Salerna je v zadnjem delu tekme zapravila lepo priložnost za zmago, Argentinec Diego Perotti je v 84. minuti zastreljal 11-metrovko.

Empoli ostaja na 14. mestu, Salernitana pa je po nepolnem predzadnjem krogu na 17. mestu v 20-članski elitni italijanski ligi. Cagliari na 18. mestu zaostaja dve, Genoa na 19. tri, Venezia na zadnjem pa pet točk.

Včeraj so bile na sporedu še tri tekme. Spezia je v Vidmu premagala Udinese s 3:2, Torino je slavil v Veroni z 1:0, zadnjeuvrščena Venezia pa je v gosteh remizirala z Romo 1:1. Gostujoča ekipa je na olimpijskem stadionu v Rimu povedla v prvi minuti, ko je zadel Nigerijec David Okereke. Od 32. minute je nato igrala brez Maročana Sofiana Kiyineja, ki je po grobem prekršku prejel rdeči karton, slovenski reprezentant Domen Črnigoj pa je za zasedbo iz Benečije igral do 80. minute. Za Romo je izenačujoči gol dosegel Uzbekistanec Eldor Šomurodov v 76. minuti.

Predzadnji krog v serie A se bo končal v ponedeljek, ko bosta na sporedu tekmi Sampdoria – Fiorentina in Juventus – Lazio.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: