Po zastoju srca se je vrnil kot prvi nogometaš s spodbujevalnikom

Potem ko je skoraj umrl po zastoju srca, je Daniel Engelbrecht postal prvi profesionalni nogometaš z defibrilatorjem.

Objavljeno
16. november 2014 16.51
nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Pred 16 meseci se je 24-letni Daniel Engelbrecht zgrudil na nogometno zelenico po zastoju srca. Skoraj bi umrl in že je kazalo, da lahko pozabi na nogomet. A se ni dal in znova zaigral za tretjeligaški klub Stuttgart Kickers, kot prvi profesionalni nogometaš v zgodovini pa zaigral s srčnim defibrilatorjem.

Engelbrecht se je na zelenice vrnil ta konec tedna na pokalni tekmi proti Ravensburgu. Pod majico je nosil zaščito za defibrilator, seveda pa zelo čustveno doživel novo priložnost, ki se mu je ponudila. »Bil sem tik pred smrtjo, nihče ni pričakoval, da bom še igral. To je najboljši dan v mojem življenju, trenutek, ko sem spet stopil na igrišče, je bil neopisljiv. zavedam se, kakšno srečo imam, da še lahko igram,« je povedal.

V ekipo se je vrnil šele nedavno in se počasi vrača v formo, toda s svojo voljo in vztrajnostjo je pravi navdih za soigralce. Tudi trener Horst Steffen, ki je bil socer razočaran zaradi poraza, je priznal, da je Engelbrechtova vrnitev pokazala, da »so v življenju pomembnejše stvari od nogometa.«