Prvi strelec »premier league« priznal utajo davkov

Čilenski nogometni zvezdnik in napadalec Arsenala Alexis Sanchez je priznal utajo skoraj milijona evrov neplačanih davkov.

Objavljeno
17. januar 2017 14.35
FBL-ENG-PR-SWANSEA-ARSENAL
J. P.
J. P.

London - Čilenski nogometni zvezdnik Alexis Sanchez, napadalec Arsenala in skupaj z Zlatanom Ibrahimovićem (Manchester United) in Diegom Costo (Chelsea) s 14 zadetki vodilni strelec sezone angleškega prvoligaškega tekmovanja, je priznal utajo davkov v obdobju, ko je še nosil majico Barcelone. Včeraj je prek videopovezave katalonskemu sodišču potrdil utajo skoraj milijona evrov neplačanih davkov, poravnal vse obveznosti v višini 983.443 evrov in izrazil pričakovanje, da bo zdaj špansko tožilstvo primer zaključilo.

Sanchez je želel davčne organe prelisičiti tako, da je prikril prihodke od trženja lastne blagovne znamke prek podjetij v domovini in na Malti. Tako naj bi leta 2012 v davčni napovedi zamolčal 587.677 evrov in leto pozneje 395.766 evrov. Zvezdnik bo moral poleg že vrnjene vsote plačati še dodatno globo, o njeni višini se Sanchezovi odvetniki še pogajajo s tožilstvom, najverjetneje pa mu bo sodišče izreklo tudi pogojno zaporno kazen, a mu za zapahe ne bo treba - razen v primeru ponovljenega prekrška.