PSG izločil edini Parižan na igrišču

Zmagoviti zadetek za napredovanje Chelseaja proti PSG je v 87. minuti tekme dosegel sicer velik navijač Parižanov Demba Ba.

Objavljeno
09. april 2014 17.07
afp*CHELSEA-PSG
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Dvoboj četrtfinala nogometne lige prvakov med Chelseajem in Paris Saint Germainom je v Londonu včeraj dobil nepričakovanega junaka. Povratni obračun je v 87. minuti tekme v Chelseajevo korist obrnil senegalski napadalec Demba Ba, ki je sicer rojeni Parižan.

Ba, ki se je odločil za igranje v senegalski reprezentanci, je znan kot velik navijač pariškega kluba, a se je zadetka, ki je Francoze pahnil iz Evrope, vseeno razveselil. »Vesel sem, da sem nas rešil. Letos nisem dobil veliko priložnosti, a sem jo sedaj izkoristil. Prvič v življenju sem si želel, da PSG izgubi, potem pa sem na srečo Chelseaja kar sam dosegel zadetek. Vesel sem za Chelsea, po drugi strani pa je PSG težko videti izgubiti, še posebej zaradi mojega prijatelja Yohana Cabaya,« je razplet tekme z mešanimi občutki opisal 28-letni napadalec.

Strelec zgolj treh golov v letošnji Premier ligi in še treh v ligi prvakov je s svojo minutažo v letošnji sezoni precej nezadovoljen. V državnem prvenstvu je odigral le 15 tekem, v evropskem tekmovanju pa še štiri, a v svojo kakovost ne dvomi. »Mourinho morda nima napadalcev, ki bi ustrezali njegovim merilom, a sam vem, da imamo tri odlične napadalce, ki bi jih želel imeti marsikateri klub. Z zadetkom pa se mu nisem želel maščevati,« je dejal edini pristni Parižan, ki je včeraj nastopil na Stamford Bridgeu.

Portugalski strateg na klopi londonskega kluba je bil s predstavo svojega nogometaša zadovoljen, kljub temu, da je še nedolgo nazaj potarnal, da njegovi napadalci preprosto niso dovolj kakovostni. »Zelo sem vesel zanj. Je dober fant, dober profesionalec in dober timski človek. Zelo, zelo sem vesel zanj, da je zadel, saj to veliko pomeni njemu in tudi nam,« je po tekmi pristavil Jose Mourinho, ki prednost pred Bajem običajno daje Samuelu Eto'oju, Fernandu Torresu in tudi Andreju Schürrleju.