PSG prvi dan prodal 10.000 Neymarjevih dresov

Dresi z napisom Neymar Jr. na hrbtu in desetico stanejo 100 evrov in več.

Objavljeno
05. avgust 2017 12.04
France Soccer Neymar
A. V.
A. V.
Pariz - Francoski nogometni prvoligaš Paris Saint-Germain je v petek prodal več kot 10.000 dresov brazilskega superzvezdnika Neymarja. Petindvajsetletnik je v blagajno pariškega kluba v prvem dnevu prinesel že več kot milijon evrov. Neymar je bil v petek prvi dan uradno član PSG.

Dresi z napisom Neymar Jr. na hrbtu in desetico stanejo 100 evrov in več, s 10.000 prodanimi dresi je PSG v enem dnevu zaslužil več kot milijon evrov.

Če bi vsak dan prodali po 10.000 Brazilčevih dresov, potem bi 222 milijonov, kolikor jih je PSG odštel Barceloni za brazilskega napadalca, PSG dobil nazaj do sredine marca. Toda prihodke od prodaje dresov si pariški klub deli s proizvajalcem opreme Nikom, kar pomeni, da bi potrebovali enkrat več časa, da bi prišli do 222 milijonov od prodanih dresov, je izračunala francoska tiskovna agencija AFP.

Sicer pa gredo dresi s številko 10 in napisom Neymar Jr. za med. V petek je bilo v dveh uradnih trgovinah PSG, na Elizejskih poljanah in pri stadionu Park Princev, takšno povpraševanje, da so se prodajalci odločili, da bodo v soboto prodajo omejili le na en dres na eno osebo.

Neymarja bo PSG navijačem uradno predstavil danes ob 13.45 na domačem stadionu pred prvo tekmo francoskega prvenstva proti Amiensu.