PSG zaradi bakel brez navijačev

Del tribun na pariškem štadionu Park princev, namenjen domačim privržencem, bo v dvoboju s Troyesom prazen.

Objavljeno
24. november 2017 08.12
J. P.
J. P.

Pariz - Nogometašem bajno bogatega pariškega velikana PSG po trinajstih kolih francoskega prvoligaškega tekmovanja odlično kaže, saj so še neporaženi in s 35 točkami krepko na čelu prvenstvene razpredelnice udobnih šest točk pred prvim zasledovalcem Monacom. Edine težave jim pravzaprav povzročajo navijači.

Disciplinski sodnik francoske lige je namreč včeraj klub kaznoval zaradi njihovega nešportnega obnašanja, ko so v dvoboju z Nico (3:0), pred že skoraj mesecem dni, na tribunah prižigali bakle. Sankcije so drastične in neprimerljive z, denimo, slovenskimi: PSG bo moral namreč en prvenstveni dvoboj odigrati pred delno zaprtimi tribunami.

Na štadionu Park princev bo namreč 29. novembra, ko bo na njem gostoval Troyes, zaprt del tribune, rezerviran za domače organizirane privržence. PSG je sicer v tej sezoni še eno od dveh moštev v ligi prvakov (ob Manchester Cityju) s popolnim izkupičkom po petih dvobojih skupinskega dela, za nameček je zabil že kar rekordnih 24 golov, v nobenem obračunu manj kot tri, nazadnje Celticu kar sedem, se je pa njegova mreža sploh prvič zatresla.