Puyol: Ne želim se upokojiti v operacijski sobi

Španski nogometaš Carles Puyol je potrdil, da na letošnjem Euru ne bo nastopil, zavrnil pa namige o upokojitvi.

Objavljeno
09. maj 2012 16.45
Posodobljeno
09. maj 2012 22.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Iz vrst španskega prvoligaša Barcelone so že včeraj sporočili, da mora na operacijo kolena Carles Puyol. Ker ga čaka šest tednov okrevanja, bodo Katalonci brez kapetana v finalu kraljevega pokala, Puyol pa je ostal tudi brez nastopa na bližnjem Euru 2012.

To je Španec danes tudi uradno potrdil. »Zelo težko se bo pridružiti španskemu moštvu pred začetkom Eura. Tja morajo potovati tisti, ki so povsem nared in v dobri formi. Bilo bi nepošteno, da bi se pridružil reprezentanci, če ne bi mogel biti stoodstoten. Mislim, da je nemogoče, da bi igral,« je povedal na novinarski konferenci.

Dolgolasi branilec, ki ga v soboto čaka artroskopija kolena, nato pa dolgotrajno okrevanje, pa vseeno igranja za reprezentanco še ni odpisal. »Načrtujem, da bom igral še veliko let. Toda treba je iti iz sezone v sezono. Bomo videli, v kakšnem stanju bom na začetku naslednje sezone. Toda prepričan sem, da se bom vrnil, popolnoma fit,« je zatrdil 34-letni nogometaš, ki je za špansko reprezentanco zbral že 99 nastopov.

Stoti nastop je tako kajpak velika želja, prav tako tudi tudi nastop vsaj še na enem evropskem prvenstvu preden sklene kariero. »Ne vem, ali sem leta 2008 igral na svojem zadnjem Euru. Toda zagotovo se želim upokojiti na igrišču, ne v operacijski sobi. V soboto imam operacijo, že v nedeljo pa začenjam z rehabilitacijo. Zdaj bom osredotočen le na to, da se čimprej uspešno vrnem.«

Španski selektor Vicente del Bosque ima tako nove skrbi. Že precej časa je namreč vprašljiv tudi nastop še enega zvezdnika Barcelone Davida Ville, ki si je decembra zlomil nogo. »Zelo dobro mu gre, hitro okreva, toda še vedno ni odigral nobene tekme po poškodbi,« je o njegovem stanju povedal selektor, ki bo okviren seznam reprezentantov objavil 15. maja.