Radomljani odslovili Žilnika

Slovenski prvoligaš Kalcer Radomlje se je po treh mesecih razšel z glavnim trenerjem Janezom Žilnikom.

Objavljeno
14. november 2016 17.06
rsi*Nogomet Domžale Radomlje
M. Ž.
M. Ž.

Radomlje - Slovenski prvoligaš Kalcer Radomlje se je po treh mesecih razšel z glavnim trenerjem Janezom Žilnikom in njegovim pomočnikom Gregorjem Moharjem.

Janez Žilnik je ekipo prvič vodil v šestem kolu državnega prvenstva, glavni razlog za njegov odhod pa so različni pogledi na nadaljni razvoj kluba.

»Čeprav je ekipi pod vodstvom omenjenih trenerjev uspelo nadgraditi določene elemente in delno popraviti vtis na igrišču, je v zadnjem času prevečkrat prihajalo do različnih pogledov na nadaljnji razvoj kluba in predvsem delovanje prve ekipe,« so zapisali na uradni strani kluba.

Moštvo bo do konca jesenskega dela vodil drugi pomočnik trenerja Dave McDonough, vodstvo kluba pa bo v tem času poskušalo poiskati novega glavnega trenerja.

Radomlje so po šestnajstih tekmah državnega prvenstva še brez zmage, njihov izkupiček je pet neodločenih izidov in enajst porazov, s skupno petimi točkami pa so prikovano na dno lestvice.

»Do konca jesenskega dela bo ekipo vodil dosedanji drugi pomočnik trenerja, gospod Dave McDonough, Radomljane pa čakata še obračuna z Mariborom in Olimpijo v Domžalah, gostovali pa bodo pri Rudarju, Domžalah in Gorici. V tem času se bomo v klubu lotili izbire prihodnjega glavnega stratega Kalcer Radomelj. Prav tako nameravamo v tem obdobju tudi prevetriti ekipo in jo, v skladu s finančnimi zmožnostmi, čim bolje pripraviti za spomladanski del prvenstva,« je pojasnil predsednika kluba Matjaž Marinšek.