Radosavljević: Proti Albaniji moramo čakati na svoje priložnosti

Slovenska nogometna reprezentanca se bo po zmagi nad Ciprom v torek pomerila z Albanijo.

Objavljeno
13. oktober 2012 16.27
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Slovenske nogometaše po včerajšnji zmagi nad Ciprom že v torek čaka nova preizkušnja kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014, ko bodo gostovali pri Albaniji.

Slovenija, trenutno 35. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, se je z Albanijo (84.), pomerila petkrat. Na štirih kvalifikacijskih (za EP 2000 in 2008) ter eni prijateljski tekmi je dosegla tri zmage in dvakrat igrala neodločeno. V gosteh je slovenski izkupiček dve zmagi in neodločen izid.

Travnata površina stadiona Kombetar Qemal Stafa naj ne bi bila v ravno najboljšem stanju, kar je priznal tudi slovenski selektor Slaviša Stojanović. »Gremo na težko gostovanje, kjer nas čaka dodatna specifika albanske reprezentance in tudi travnate površine, ki ni v ravno rožnatem stanju, kar vse skupaj povleče za sabo kar nekaj razmišljanja. Ampak velikih sprememb ne bo,« pravi Stojanović, ki ne bo mogel računati na kaznovanega Boštjana Cesarja.

Radosavljević: Izkoristiti moramo svoje priložnosti

Svoj pogled na dvoboj z Albanijo je podal vezist Aleksandar Radosavljević. »Z Albanijo smo že igrali prijateljsko tekmo, tako da vemo, da bodo tudi oni zelo motivirani. Ne bo lahko, ampak moramo biti mirni, čakati svoje priložnosti, ki jih bomo zagotovo imeli, ampak jih moramo izkoristiti. Podpišemo vsako zmago, lani smo zmagali z 2:1 in bi bili zelo veseli novega takega rezultata,« je povedal Aleksandar Radosavljević, ki meni, da je kvalifikacijska skupina zelo izenačena.

»Skupina je taka, da lahko vsak vsakega premaga. Še zdaleč ni vse odločeno. Mislim, da bo odprto vse do konca, do zadnje tekme. Odigrati moramo tako, kot znamo, in nabirati točke. Vsekakor gremo v Albanijo po točke.«

Kampl zadovoljen z debijem

Na tekmi s Ciprom je v slovenski reprezentanci poleg Gorana Cvijanovića debitiral tudi Kevin Kampl, ki bi rad v prihodnje pokazal vse svoje sposobnosti.

»Bilo je nekaj več živčnosti kot ponavadi, ker je šlo za reprezentančni debi, kar je nekaj velikega v karieri. Upam, da bo na naslednjih tekmah malo drugače in da bom lahko še velikokrat navijačem pokazal, kaj znam. Najraje igram v sredini zvezne vrste, toda tudi v klubu igram na levi strani in s tem nimam težav. Pomembno je, da sem debitiral in sem zelo srečen,« je dejal Kampl.

Albanija je v petek doma izgubila proti Islandiji z 1:2, doslej pa je pred domačimi navijači ugnala Ciper s 3:1 in z 0:2 izgubila v Švici. Slednja v skupini E vodi s sedmimi točkami, sledita Islandija in Norveška s šestimi oziroma štirimi, v drugi polovici pa so Albanija, Slovenija in Ciper s po tremi točkami.