Uradno: Rafael Benitez novi trener Real Madrida

Španski nogometni strokovnjak Rafael Benitez je z madridskim moštvom podpisal triletno pogodbo.

Objavljeno
03. junij 2015 10.41
SOCCER-ITALY/NAPOLI-BENITEZ
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Že vse od odhoda Carla Ancelottija, je bil Rafael Benitez najbolj vroči kandidat za novega trenerja španskega nogometnega prvoligaša Real Madrida, danespa ga je kraljevi klub tudi uradno potrdil na trenerski klopi. Španec, ki je nedavno končal delo z Napolijem, je podpisal triletno pogodbo.

Benitez se je v preteklih dneh že spoznaval z delovanjem in vodstvom kluba, se med drugim srečal tudi s šefom B ekipe, ki jo je v preteklosti vodil tudi sam, Zinedinejem Zidanom. Od igralcev je imel priložnost spoznati le z Alvarom Arbeloo, ki se še ni odpravil na počitnice, temveč pridno trenira v pripravljalnem v Valdebebasu. Beniteza so danes tudi uradno potrdili kot novega trenerja, predstavili ga bodo tudi na slovenosti na Bernabéuu.

Privrženci »belega baleta« za zdaj nad trenersko menjavo niso bili navdušeni in večinoma menili, da bi moral trener ostati Ancelotti, pod vodstvo katerega je Real tudi osvojil slovito »decimo«, deseti naslov v ligi prvakov, na katerega je čakal tako dolgo.

Benitez je sicer v karieri med drugimi vodil tudi Valencio, Liverpool, s katerim je osvojil naslov evropskega prvaka, Inter in začasno Chelsea.

Španski trener pa sicer v moštvu najbrž ne bo edini novinec. V poletnem prestopnem roku so vroče tudi govorice o prihodu vratarja Davida de Gee, vrtoglavo ceno naj bi bil predsednik Fiorentino Perez plačati za Sergia Agüera, prišel naj bi tudi Raheem Sterling ...