Rafinha izgubljen za vso sezono, Szczesny za šest tednov

Barcelonin Brazilec jo je v dvoboju lige prvakov z Romo skupil manj kot dve minuti po tem, ko je vskočil na igrišče.

Objavljeno
17. september 2015 16.01
FBL-EUR-C1-ROMA-BARCELONA
J. P., Š. Ro., Delo.si
J. P., Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Ne le, da so nogometaši Barcelone novo sezono lige prvakov, v kateri branijo lovoriko, začeli z »zgolj« točko na gostovanju pri Romi (1:1), za nameček je trener Luis Enrique verjetno za celotno sezono ostal brez 22-letnega brazilskega napadalno usmerjenega zveznega igralca Rafaela Alcantare, bolj znanega kot Rafinhe.

Sinoči je na igrišče kot zamenjava za podajalca pri edinem katalonskem golu Ivana Rakitića vskočil v 61. minuti, na njem pa ostal manj kot dve minuti, saj je po prekršku Radje Nainggolana padel kot pokošen, s terena so ga morali odpeljati z reševalnim vozilom. Že po bolečem izrazu na obrazu je bilo jasno, da je brazilski reprezentant ni dobro odnesel, že prvi podrobnejši pregledi pa so pokazali, da si je poškodoval prednjo križno vez desnega kolena, zaradi česar ga čaka operativni poseg, nato pa dolgotrajno okrevanje, zato bo moral verjetno izpustiti ves preostanek sezone, po poročanju Marce bi se lahko po idealnem scenariju vrnil šele tik pred koncem.

Vratar Rome brez zloma

Prva tekma lige prvakov v novi sezoni se je nesrečno končala tudi za poljskega vratarja pri Romi, Wojciecha Szczesnyja. Z aradi poškodbe roke manjkal šest tednov.

Poljak se je poškodoval na tekmi z Barcelono, ki se je končala z izidom 1:1. Ob trku z Urugvajcem Luisom Suarezom na začetku drugega polčasa je moral v bolečinah iz vrat, nadomestnil ga je Morgan de Sanctis.

So si pa pri Romi oddahnili, da Szczesny ni utrpel zloma prsta na levi roki, kot so sprva predvidevali.