Raheem Sterling še naprej v agleški reprezentanci

Zaradi dvojnega državljanstva bi sicer lahko igral tudi za Jamajko, ki se je prav tako potegovala za njegove usluge.

Objavljeno
26. december 2012 16.41
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

London - Veliki up Liverpoola in angleške nogometne reprezentance Raheem Sterling bo še naprej na voljo angleški reprezentanci. Zaradi dvojnega državljanstva bi sicer lahko igral tudi za Jamajko, ki se je prav tako potegovala za njegove usluge, a se je raje odločil za Anglijo, za katero je nastopal v mlajših kategorijah.

»V bistvu velikih pomislekov nisem imel. Čeprav so me želeli tudi na Jamajki, niso pritiskali name, najbrž so vedeli, da bo Anglija moj prvi izbor,« je angleškim medijem dejal 18-letni nogometaš, ki je novembra na prijateljski tekmi proti Švedski (2:4) v Stockholmu debitiral za angleško člansko reprezentanco. A ker je bila tekma le prijateljska, ni izgubil pravice, da v nadaljevanju kariere zaigra za Jamajko.

»Spomnim se, ko sem kot 15-letni otrok molil, da dobim poziv za angleško reprezentanco do 16 let, le nekaj let pozneje pa sem že nastopil za člansko reprezentanco. Sanje so se mi uresničile, zato Angliji ne bom pokazal hrbta. Drugače bi bilo, če me ne bi želeli, a zdaj, ko sem za člane že igral, poti nazaj ni,« je dejal v Kingstonu rojeni bočni napadalec, ki je za Liverpool debitiral marca (v 20 tekmah je dosegel en gol), svojo nogometno pot pa je začel pri ekipi Queens Park Rangers.