Rajčević opran suma

V aferi s krojenjem nogometnih izidov triletna zaporna kazen za Željka Stokanića, Aleksander Rajčević čist.

Objavljeno
14. januar 2015 14.37
uho/NOGOMET Domžale - Maribor
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Branilec slovenskega nogometnega prvaka Maribora Aleksander Rajčević si lahko oddahne. Po poročanju časnika Večer namreč policisti niso zbrali dokazov o podkupovanju igralca v zvezi s prikrajanjem izidov in škandalom, ki je izbruhnil lansko pomlad. Je pa bil na triletno zaporno kazen obsojen Željko Stokanić, ki bo moral še seči v žep po 25.000 evrov.

Maja lani je športno javnost šokiralo sporočilo policistov o novih preiskavah in pridržanih v aferi s krojenjem nogometnih rezultatov, omenjalo se je tudi ime Rajčevića, ki pa je večkrat kategorično zavrnil navedbe o vpletenosti. Nečednih poslov so bili sicer osumljeni Stokanić, Matej Ozim, Anis Dulić, nekdanji član NK Maribor Erdan Bečiri in nogometaš islandskega Thora Janez Vrenko. Možje postave so v okviru preiskave obiskali tudi Rajčevića, ki naj bi mu Stokanović in Dulić predlagala, naj pomaga prirediti izid obračuna evropske lige med Mariborom in Sevillo.

Po poročanju Večera Nacionalni preiskovalni urad za sume treh kaznivih dejanj, ki so bili predmet istega predkazenskega postopka in tudi hišnih preiskav lanskega maja, ni zbral dovolj dokazov, zaradi česar je na Specializirano državno tožilstvo RS že poslal poročilo. Kazen je po sklepu višjega sodišča zdaj doletela 34-letnega Mariborčana Stokanića, ki je dejanja priznal in si prislužil triletno kazen, ni pa še znano, ali jo bo lahko prestajal ob koncih tedna. Na zatožno klop bosta morala sesti še Vrenko in Ozim.