Rakitić Ronaldinhu ukradel sombrero (VIDEO)

Luis Enrique o zgrešeni Messijevi enajstmetrovki: Kdor prevzame odgovornost, da sproži z bele točke, lahko tudi zgreši.

Objavljeno
25. februar 2015 11.51
FBL-EUR-C1-MAN CITY-BARCELONA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Manchester - Brazilski virtuoz z nogometno žogo Ronaldinho je v pestri paleti trikov, s katerimi je dobesedno poniževal nasprotnike, uveljavil tudi »sombrero«, ki se danes zlepa ne posreči slehernemu nogometašu. V sinočnjem prvem obračunu osmine finala lige prvakov z Manchester Cityjem ga je poskusil izvesti Barcelonin Hrvat Ivan Rakitić - in posrečilo se mu je, Francoza Gaëla Clichyja je namreč v mojstrskem slogu prav nesramno vrgel iz igre.

Dvoboj angleškega in španskega velikana, ki se je razpletel z zmago gostov z 2:1, je zadovoljil nogometne sladokusce, Barcelonin uspeh pa bi bil lahko še slajši, če bi argentinski zvezdnik Lionel Messi v zadnjih izdihljajih tudi realiziral enajstmetrovko, ki jo je sam priboril. Toda trener Luis Enrique mu je brez težav kril hrbet: »Kdor zbere dovolj poguma in prevzame odgovornost, da sproži z bele točke, lahko tudi zgreši. Leo je naš standardni izvajalec enajstmetrovk, nihče ne dvomi o njegovih realizatorskih sposobnostih.« Da je katalonska zmaga čista kot solza, je še dodal: »Ustvarili smo si veliko priložnosti s sredine in se zelo dobro branili, predvsem v drugem polčasu, ko je tudi tekmec dokazal svojo kakovost.«

Njegov kolega na Manchestrovi klopi Manuel Pellegrini pa z Barcelono res nima dobrih izkušenj, niti v tretjem poskusu je ni znal spraviti na kolena. »Odigrali smo dva različna polčasa. Do prvega gola je vse potekalo normalno, zadetek pa nas je sesul. Po odmoru smo dejansko pokazali to, kar smo se dogovorili pred začetkom. Rezultat za nas ni ugoden, zaostanek bo težko izničiti, a bele zastave ne bo. Bolj bo treba nadzorovati čustva v kazenskem prostoru, enajstmetrovka je bila povsem nepotrebna,« je strnil prekaljeni Čilenec.