Rauball: UEFA naj razmisli o odcepitvi od FIFA

Prvi mož nemške lige je sklep komisije, da sta Rusija in Katar do izvedbe SP prišla brez nepravilnosti, označil za katastrofo.

Objavljeno
15. november 2014 12.39
FIFA WCup Bids Investigation
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Berlin - Reinhard Rauball, že od leta 2007 prvi mož nemške nogometne lige, je v pogovoru za športni magazin Kicker dvignil precej prahu z namigom, naj Evropska nogometna zveza (UEFA) razmisli o odcepitvi od mednarodne krovne organizacije (FIFA), če ta ne bo javno razkrila vseh dokumentov, zbranih v preiskavi domnevne korupcije pri dodelitvi svetovnih prvenstev leta 2018 in 2022 Rusiji in Katarju.

Kot je znano, je etična komisija FIFA predvčerajšnjim objavila zaključke preiskave, ki zanikajo nepravilnosti pri izbiri gostiteljev prihodnjih dveh mundialov. Vodja preiskave Michael Garcia je takoj zatem že napovedal ukrepe, saj je po njegovem pravni del komisije pod taktirko Nemca Hansa-Joachima Eckerta v zaključnem poročilu podal »številne pomanjkljive in zmotne interpretacije dejstev in sprejetih sklepov«.

»Če etična komisija ne bo objavila celotne dokumentacije, bi morali resno razmisliti o možnosti odcepitve UEFA od FIFA,« je prepričan Rauball, ki sklep komisije, da sta Rusija in Katar gostitelja prvenstev postala brez domnevnih nepravilnosti in podkupovanja, označil za katastrofo, »poteza pa bo povsem pretresla temelje FIFA.«