Razočaranje na Hrvaškem: poškodovani Kranjčar brez SP

Selektor hrvaške nogometne reprezentance Niko Kovač je moral s seznama potnikov za mundial prečrtati Nika Kranjčarja.

Objavljeno
26. maj 2014 17.54
ap/Britain Soccer Premier League
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zagreb - Hrvaški nogometni selektor Niko Kovač bo moral s seznama potnikov za poletno svetovno prvenstvo v Braziliji tik pred zdajci prečrtati Nika Kranjčarja, ki mu je načrte prekrižala poškodba. Zvezni igralec svežega angleškega prvoligaša Queens Parka si je namreč v sobotnem kvalifikacijskem dvoboju za vstop med elito z Derbyjem (1:0) strgal stegensko mišico, zaradi česar bo moral predvidoma prisilno počivati od štiri do šest tednov. Tako je pokazal današnji temeljitejši zdravniški pregled v Zagrebu.

»Zmanjkalo bo časa za okrevanje. Selektor je seveda zelo razočaran, saj je Niko pomemben član naše izbrane vrste,« je pojasnil predstavnik za stike z javnostmi pri Hrvaški nogometni zvezi (HNS) Tomislav Pacak.

Selektor Kovač, ki je moral pred 29-letnim Kranjčarjem z reprezentančnega seznama umakniti že napadalca Iva Iličevića in branilca Ivana Strinića, pa je pristavil: »Žalosten sem, ker vem, kaj pomeni izpustiti veliko tekmovanje. Nika bi potreboval zavoljo njegovih izkušenj in dobre forme. Vem, koliko je star in kako težko mu je. Toda mi moramo naprej.«