Rdeči biki iz New Yorka spodrezali krila Chelseaju (VIDEO)

Četa Joseja Mourinha je na nogometnem pokalu prvakov onstran »luže« izgubila z 2:4, katastrofalen debi Begovića.

Objavljeno
23. julij 2015 08.47
SOC/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New Jersey - Angleški nogometni šampion Chelsea si je na gostovanju onkraj »luže« v okviru mednarodnega pokala prvakov privoščil hud spodrsljaj, saj ga je s 4:2 odpravila domača zasedba New York Red Bulls. Še posebej si debija pod taktirko razvpitega portugalskega strokovnjaka Joseja Mourinha ne bo ohranil v lepem spominu novi čuvaj mreže Asmir Begović, ki je v igro vstopil po glavnem odmoru kot zamenjava za Thibauta Courtoisa in v dobre pol ure »pojedel« kar štiri gole. Chelseaju ni pomagala 62-odstotna posest žoge, saj so bili tekmeci več pri strelu (v okvir vrat 6:5, koti 4:3).

Dišalo je sicer po drugačnem razpletu, saj je Chelsea prvi polčas končal z zadetkom zaloge, za katerega je v 26. minuti poskrbel Loic Remy. Kmalu po odmoru je izenačil Franklin Castellanos, nato pa je na sceno stopil komaj 16-letni čudežni deček Tyler Adams in v 69. minuti poskrbel za vodstvo »rdečih bikov«. Kmalu zatem je v razmaku štirih minut dvakrat v polno zadel še Sean Davis, medtem ko je vmes poraz otoškega giganta omilil Eden Hazard.

S svojimi novimi soigralci se je pred dvobojem sicer ogreval tudi kolumbijski ostrostrelec Radamel Falcao, ki pa ga nato v zasedbi Chelseaja ni bilo. Zdaj angleškega prvaka v nedeljo čaka evropski derbi s PSG, medtem ko bo skušal New York dan pozneje presenetiti še Benfico.