Real brez Ronalda nič manj nevaren Barceloni

Poškodovani Cristiano Ronaldo ne bo igral v finalu kraljevega pokala. Barcelona želi tolažbo po nizu razočaranj.

Objavljeno
15. april 2014 15.24
Posodobljeno
15. april 2014 15.24
FBL-EUR-C1-DORTMUND-REAL-MADRID
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Poškodba portugalskega nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda je očitno vendarle preveč neugodna, da bi prvi adut Real Madrida zaigral na jutrišnji finalni tekmi španskega kraljevega pokala proti Barceloni. Scenarij se je napovedoval že vse od zadnje tekme v ligi prvakov proti Borussii, ki jo je CR7 prav tako spremljal s klopi.

Njegov nastop je tako v zadnjih dneh visel v zraku, zdaj pa je tudi trener Carlo Ancelotti potrdil, da Ronaldo še ni nared. »Če bi bila finalna tekma drug teden, potem bi Cristiano morda igral tudi ne povsem zdrav. Preveč tvegano je,« je dejal Ancelotti, ki bo prvega aduta hranil za prvo polfinalno tekmo v elitnem evropskem tekmovanju, v kateri se bo Real naslednjo sredo pomeril z Bayern iz Münchna.

»Manjkal bo igralec izjemne kakovosti, toda upam, da bo njegova odsotnost toliko bolj motivirala druge nogometaše. Igrali smo tudi že brez njega. Treba bo še bolj strniti vrste, igrati v ekipnem duhu,« se je nadejal in še zavrnil namige, češ, da se je Ronaldo poškodoval, ker je bil preutrujen. »Ronaldo ni počival, ker za to ni bilo potrebe. Če bi videli znake utrujenosti, seveda ne bi igral. Mislim, da so te poškodbe precej pogoste v tem delu sezone, zlasti pri igralcih njegovega kova. Tako kot vse igralce, skušamo tudi njega zaščititi pred morebitnim tveganjem,« je še zatrdil.

Na sredini tekmi, ki se začne ob 21.30, bodo v ekipi Reala manjkali tudi Marcelo, Jese, Sami  Khedira in Alvaro Arbeloa. »Ekipi popolnoma zaupam. Vedno je dobro delovala tudi ob številnih poškodovanih igralcih. Ne dvomim, da bomo tudi jutri uspešni,« je povedal Ancelotti, ki ni želel razkriti, kateri njegov njegov adut bo zamenjal prvega zvezdnika.

Barcelona želi tolažbo

Oslabljeni bodo tudi Katalonci, saj bo manjkal branilec Gerard Pique, ki ima težave s hrbtom. Vseeno pa ga je trener Gerardo Martino vzel s seboj v Valencio, prav tako Carlesa Puyola in Marca Bartraja.

Kot je povedal Andres Iniesta, bo Real tudi brez Ronalda zelo težko premagati. »Ne glede na to, ali bo igral ali ne, se dobro zavedamo, za kakšno ekipo gre. Tudi če ne bo igral Cristiano, bo nevaren kateri drug nogometaš podobnega kova,« je kapetan povedal na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo.

Barca je v preteklosti že osvojila rekordnih 26 pokalnih lovorik, nove si močno želi predvsem za spodbudo po nizu razočaranj v zadnjem obdobju, ko je že izgubila boj za najvišja mesta v ligi prvakov, iz rok ji polzi tudi špansko prvenstvo. 

Tekma bo ponovitev finala iz leta 2011, ko je, prav tako na Mestalli, Ronaldo v podaljšku zadel za 1:0.