Real brez težav, v »mariborski« skupini dva remija

Liverpool in Sevilla sta se na Anfieldu razšla z remijem 2:2, bolj zadovoljni so lahko gostje.

Objavljeno
14. september 2017 01.06
SOCCER-CHAMPIONS-LIV-SEV/
L. Z., STA
L. Z., STA

Ljubljana - Z današnjimi tekmami se je končalo prvo kolo skupinskega dela nogometne lige prvakov. V skupini E, kjer sta se Maribor in Spartak Moskva razšla z 1:1, je Liverpool igral 2:2 s Sevillo. Andaluzijci so povedli v peti minuti po zadetku Wissama Ben Yedderja. Roberto Firmino je v 21. minuti izenačil, Mohamed Salah pa je v 37. minuti Angleže popeljal do vodstva. Firmino bi lahko v 42. minuti še povečal prednost, a je zapravil najstrožjo kazen. Zato pa je v 72. minuti izid poravnal Joaquin Correa.

Ronaldo ujel Messija

Lionel Messi je včeraj dvakrat zatresel mrežo Juventusa, danes pa je podobno storil Cristiano Ronaldo, ki je dvakrat zadel proti ciprskemu Apoelu. Končni izid - 3:0 - je postavil Sergio Ramos. Drugi obračun v skupini H je bil po kakovosti nasprotnikov precej bolj izenačen; londonski Tottenham in dortmundska Borussia se bosta bržčas pomerila za drugo mesto v skupini. Tokrat so bili na Wembleyju boljši domačini, ki so slavili s 3:1. Tottenham povedel v peti minuti prek Heung-Min Sona, Andrej Jarmolenko je izenačil v 12. minuti, že v 15. pa je Harry Kane s samostojno akcijo Londončane znova popeljal v ospredje. V 56. minuti so sodniki razveljavili zadetek Pierre-Emericka Aubameyanga zaradi domnevnega prepovedanega položaja, v 60. pa je Kane z drugim zadetkom na tekmi prednost domačih povišal na 3:1.

City ponovno zastrašujoč

Potem ko je Manchester City v soboto v domačem prvenstvu s 5:0 odpravil Liverpool, so se danes podobno visoko znesli nad Feyenoordom, bilo je 4:0. Za meščane je dvakrat zadel branilec John Stones, ki se sicer bolj poredkoma znajde med strelci, natančna sta bila še Sergio Aguero in Gabriel Jesus. Na drugi tekmi v skupini F je Šahtar Donjeck z 2:1 premagal Napoli.

Pol ure za Kampla

V skupini G pa je Leizpig Kevina Kampla, ta je igral od 63. minute, igral 1:1 z Monacom. Nemcem je v 33. vodstvo priigral Emil Forsberg, že minuto zatem pa je izenačil Youri Tielemans. Dvoboj Porta in Bešiktaša je dobil gostujoči klub s 3:1. Turki so zabili vse gole, saj je srbski branilec Duško Tošić zabil avtogol. Žogo so v "pravo" mrežo poslali Anderson Talisca, Cenk Tosun in Ryan Babel.

Izidi:

* Skupina E:
Maribor - Spartak Moskva 1:1 (0:0)
Liverpool - Sevilla 2:2 (2:1)

* Skupina F:
Šahtar Donjeck - Napoli 2:1 (1:0)
Feyenoord Rotterdam - Manchester City 0:4 (0:3)

* Skupina G:
RB Leipzig - Monaco 1:1 (1:1)
(Kevin Kampl je igral od 63. minute za Leipzig)
Porto - Bešiktaš Istanbul 1:3 (1:2)

* Skupina H:
Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund 3:1 (2:1)
Real Madrid - Apoel Nikozija 3:0 (1:0)