Real in Atletico bosta poleti lahko kupovala

Svetovna nogometna zveza je začasno preklicala kazen Realu in Atleticu, ki bosta v poletnem prestopnem roku smela kupovati igralce.

Objavljeno
29. januar 2016 23.10
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Madridska nogometna kluba Atletico in Real sta se uspešno pritožila na kazen Svetovne nogometne zveze (FIFA), ki je sporočila, da je začasno preklicala njuno prepoved nakupov igralcev v poletnem prestopnem roku.

FIFA je omenjena kluba kaznovala zaradi kršitev pri prestopih mladoletnih igralcev in jima izrekla enoletno prepoved nakupov, ki začela veljati v poletnem prestopnem roku in se končala januarja 2017.

Madridska kluba sta se nemudoma pritožila na kazen in svoje tudi dosegla. Fifa je začasno umaknila kazni, o dokončnem umiku prepovedi kupovanja pa bo še odločala.

To ni bila prva tovrstna kazen s strani Svetovne nogometne zveze, ki je aprila leta 2014 kaznovala Barcelono s prepovedjo nakupov v dveh prestopnih rokih. Tudi Katalonci so se pritožili na kazen, vendar pa je Mednarodno športno razsodišče (CAS) zavrnilo njihovo kazen, ki se je končala letošnjega januarja.