Real Madrid na klubskem SP proti mehiški Americi

V četrtfinalu klubskem SP v Osaku je mehiška America z 2:1 premagala južnokorejski Jeonbuk Motors.

Objavljeno
11. december 2016 12.40
Japan Soccer Club World Cup
Š. Ro.
Š. Ro.

Osaka - Nogometaši Real Madrida, ki so sinoči z dramatičnim preobratom in golom Sergia Ramosa v izdihljajih tekme premagali Deportivo v španskem prvenstvu, se bodo jutri opravili na prizorišče klubskega svetovnega prvenstva na Japonsko. Že so dobili polfinalnega tekmeca: to bo America, ki je v četrtfinalu z 2:1 premagala azijskega prvaka Jeonbuk Motors.

Glavni junak Mehičanov je bil Silvio Romero z goloma v 58. in 74. minuti. Južnokorejsko zasedbo je sicer  vodstvo v 23. minuti povedel Kim Bo-kyung, kar pa ni bilo dovolj za končni uspeh. Romero je najprej izenačil po zadetku z glavo, nato pa Mehičanom zagotovil zmago, ko je po odboju Kima Shin-Wooka žogo preusmeril v mrežo.

Ekipa Americe zdaj čaka na evropske prvake, v četrtek se bo z njimi pomerila v Jokohami. Trener Madridčanov Zinedine Zidane je z novo prstižno lovoriko v mislih sinoči tudi spočil nekaj ključnih igralcev, med drugim so počivali Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Luka Modrić.

V drugem četrtfinalnem obračunu sta se pomerila južnoafriški Mamelodi Sundowns in japonska Kashima Antlers. Japonci so se za preboj v četrtfinale namučili in po zaostanku premagali Auckland, tokrat pa so za vodstvo izkoristili napako vratarja tekmecev Denisa Onyanga, ki mu je žoga v 63. minuti po strelu Yasushija Enda ušla v gol, zmago domače zasedbe pa je potrdil Mu Kanazaki v 88. minuti.

Kashima, sveži japonski prvak, se bo za vstop v finale pomerila z zmagovalci pokala Libertadores Atleticom Nacional, dvoboj bo na sporedu v sredo.

Finale bo 18. decembra v Jokohami.