Real Madrid padel v Kataloniji

Liga prvakov: Izziv večera za Napoli. »Visita« Kampl in Oblak.

Objavljeno
29. oktober 2017 21.34
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – V večini držav odštevajo dneve do začetka praznikov, a to ne velja za vse. V najmočnejšem nogometnem tekmovanju na svetu prihaja eden od vrhuncev sezone. Četrto kolo lige prvakov prinaša več intrigantnih derbijev, ki bi že lahko določili potnike v februarsko osmino finala.

Med njimi bi lahko pristala tudi Tottenham in madridski Real, ki sta konec tedna podpisala vdaji v državnih prvenstvih. Londončani so izgubili v taktični tekmi na Old Traffordu, bolj nepričakovan je bil poraz evropskih prvakov na gostovanju v Gironi. Real je ob polčasu vodil z 1:0, na koncu izgubil z 1:2! Ljubitelji športnih stav vedo, kako velika kvota pospremi tovrstne zasuke ... Četudi je Zinedine Zidane poslal v boj večino svojih adutov v napadu (Isco; Ronaldo, Benzema) in zvezni vrsti (Kroos, Casemiro, Modrić), je Real izgubil z novincem v ligi prvič po letu 1990, ko ga je strl Burgos. Lionel Messi je v soboto odpeljal Barcelono na 8 točk prednosti pred Madridčani, dan pozneje so zabili nov žebelj v njihovo krsto še Katalonci v Gironi ...

Jutrišnji večer bi vendarle lahko osrečil navijače Reala in Tottenhama. Če bi vodilni ekipi skupine H remizirali, bi Dortmund že izpadel iz realnih kombinacij za napredovanje. Imela bi po 4 točke prednosti pred Nemci in še vsak po eno tekmo z Apoelom.

Če razum namiguje na »prijateljski« remi v Londonu, pa bi bilo lahko bolj napeto v Italiji. Jutri bo v Napoliju gostoval Manchester City, ta čas najbolj razigrani klub v Evropi, Neapeljčani pa bi morali končati prav niz 13 zmag moštva Pepa Guardiole, če želijo sami odločati o svoji usodi v Evropi. Na prvem dvoboju v Angliji so se prebudili šele v drugem polčasu, jutri jih reši le 90 minut maksimalno zbrane igre na meji rumenega kartona in silne navdahnjenosti v napadu. Trener Maurizio Sarri je včeraj razkril, kaj je imperativ kluba v tej sezoni – prvi scudetto po letu 1990, ko je blestel Diego Maradona. Četudi ima na voljo za dve enajsterici asov, je poslal nad Sassuolo svoje najmočnejše adute. Jutrišnja tekma bo vredna ogleda, Napoli bo sproščeno krenil nad ManCity.

Živahno bo tudi 225 km severozahodno od Neaplja, večno mesto bo obiskal Chelsea. Roma bi v Londonu lahko iztržila več od remija (3:3), morebitna zmaga nad četo trenerja Antonia Conteja bi pahnila v neugoden položaj predvsem Atletico. Jan Oblak in soigralci bi se morali nato reševati prav v domicilu Chelseaja. Tudi Oblakov reprezentančni soigralec in prijatelj Kevin Kampl bo jutri na trnih. Leipzig bo gostoval v Portu, morebitna točka pa bi bila vredna zlata (beri: napredovanja v 1/8 finala). Monaco bo namreč obiskal Istanbul, kjer blesti Bešiktaš, Turki pa v tej sezoni še niso oddali točke.