Real Madrid sanjsko leto zaključil kot svetovni klubski prvak

V finalu svetovnega klubskega prvenstva v Marakešu je španski Real Madrid z 2:0 premagal argentinski San Lorenzo.

Objavljeno
20. december 2014 18.43
Posodobljeno
20. december 2014 18.43
SOCCER-SPAIN/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Marakeš - Oči svetovne nogometne javnosti so bile v zadnjih dneh uprte v Marakeš, kjer se je z nocojšnjim finalom med španskim Real Madridom in argentinskim San Lorenzom končalo svetovno klubsko prvenstvo. Po pričakovanjih je lovoriko osvojil najboljši v Evropi in z 2:0 premagal zmagovalca južnoameriškega pokala Libertadores.

Argentinsko moštvo »belemu baletu« ni povzročalo velikih težav, Real je narekoval ritem in v 37. minuti prišel do vodstva. Po podaji Tonija Kroosa iz kota je z glavo zadel Sergio Ramos, v drugem polčasu pa je vodstvo povišal Gareth Bale, ob čemer je veliko smole imel tudi vratar San Lorenza Sebastiana Torrica.

To je za Real četrti naslov na teh medcelinskih tekmovanjih, s čimer se je izenačil z Milanom. Hkrati je Real zmagal še na 22. tekmi zaporedoma in osvojil četrti naslov v letu 2014 (liga prvakov, evropski superpokal, španski pokal in zdaj še klubsko SP).

Na tekmi je že svoj 700. nastop za Madridčane vpisal vratar Iker Casillas in ihranil mrežo nedotaknjeno, pri čemer ni imel težjega dela, saj je San Lorenzu uspelo v okvir Realovih vrat sprožiti zgolj en poskus.

Aucklandu tretje mesto

Končno tretje mesto je že osvojil Auckland City. V malem finalu so Novozelandci po streljanju enajstmetrovk premagali mehiški Cruz Azul s 4:2. Po rednem delu je bilo 1:1, Novozelandce pa je v vodstvo popeljal Ryan de Vries ob koncu prvega polčasa. Mehičani so izenačili v 57. minuti prek Joaa Rojasa. Pri streljanju kazenskih strelov so bili natančnejši predstavniki Oceanije, odločilnega je zadel Nigerijec Sanni Issa. Mauro Formica, nekdaj igralec Blackburna in Palerma, in Ismael Valadez sta bila nenatančna pri Cruzu Azulu.

Končno peto mesto so v sredo osvojili nogometaši Setifa. Po izvajanju enajstmetrovk so premagali West Sydney Wanderers s 5:4. Po rednem delu se je tekma končala z 2:2.

Klubsko SP, finale:

Real Madrid - San Lorenzo 2:0 (1:0)

Stadion Marakeš, gledalcev 45.000, sodniki: W. Lopez, G. Lopez (oba Gvatemala), Leal (Kostarika).

Strelca: 1:0 Ramos (37.), 2:0 Bale (51.).

Real Madrid: Casillas, Pepe, Carvajal (od 73. Arbeloa), Ramos (od 89. Varane), Marcelo (od 44. Coentrao), Kroos, James, Isco, Ronaldo, Benzema, Bale.

San Lorenzo: Torrico, Buffarini, Yepes (od 61. Cetto), Kannemann, Mas, Mercier, Ortigoza, Kalinski, Veron (od 57. Romagnoli), Barrientos, Cauteruccio (od 68. Matos).

Rumeni kartoni: Ramos, Carvajal; Ortigoza, Barrientos, Buffarini.

Rdeči kartona: /.


Tekma za 3. mesto:

Cruz Azul - Auckland 1:1 (0:1)/ po 11-metrovkah 2:4

Rojas 57.; de Vries 45.