Real po prvo zmago proti Borussii, Bavarci previdni v napovedih

Ples kroglic v Nyonu je določil, da se bodo v polfinalu lige prvakov merili Bayern - Barcelona in Borussia - Real.

Objavljeno
12. april 2013 13.36
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Nyon - V Nyonu so danes izžrebali polfinalne pare v nogometni evropski ligi in prestižni ligi prvakov. Kroglice je iz bobnov vlekel nizozemska nogometna legenda Ruud van Nistelrooy, ki je v LP poskrbel za dvojni špansko-nemški polfinale.

Na prvem polfinalem dvoboju se bosta merila Barcelona in Bayern München, drugi polfinalni par pa sta Borussia Dortmund in Real Madrid.

Prvi polfinalni tekmi lige prvakov bosta odigrani 23. in 24. aprila, povratni tekmi bosta teden dni kasneje (30. april in 1. maj). Finale lige prvakov bo 25. maja na kultnem Wembleyju v Londonu.

Bavarci: To bo dvoboj brez favorita

»To bosta dve zelo zanimivi tekmi. Barcelona je najbolj uspešna ekipa zadnjih nekaj let. Sedaj je na nas, da dokažemo, da smo konkurenčna ekipa. Hkrati bosta to dve tekmi brez favorita,« je po žrebu dejal izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

»Obeta se nam dvoboj dveh odličnih ekip. Gre za ekipi, ki gojita povsem drugačno nogometno filozofijo. Skušali bomo uživati v igri in odigrati tako kot znamo. Bili bi navdušeni, če bi se nam uspeli prebiti v finale, ki bo na čarobnem Wembleyju,« je dejal športni dirketor Barcelone Andoni Zubizarreta.

Real po prvo zmago proti Borussii

»Real se nas ne bo bal, toda zagotovo nas bodo spoštovali. Veselimo se dvoboja. Naš glavni cilj je osrečiti naše navijače,« je bil redkobeseden izvršni direktor Borussie Hans-Joachim Watzke.

»Z Borussio smo se v tej sezoni že pomerili dvakrat, a ostali brez zmage. Toda upam, da bo tokrat drugače in bomo napredovali v finale,« pa je dejal direktor madridskega Reala Emilio Butragueno. Nemški prvak in kraljevski klub sta se namreč pomerila že v skupinskem delu - tekma na Santiago Bernabeu se je končala brez zmagovalca (2:2), na povratni tekmi pa so Nemci slavili minimalno zmago z 1:0.

Izžrebali so tudi polfinalne pare evropske lige. Evropski prvak Chelsea se za mesto v finalu meril z Baslom, medtem ko Fenerbahče čaka dvoboj z Benfico.

Liga prvakov, polfinala para

Barcelona (Španija) - Bayern München (Nemčija)

Borussia Dortmund (Nemčija) - Real Madrid (Španija)

Evropska liga, polfinalna para

Fenerbahče - Benfica

Basel - Chelsea

Finale: Fenerbahče/Benfica - Basel/Chelsea

Finale evropske lige bo 15. maja v Amsterdamu.