Real razbita vojska pred clasicom

Španski prvak je izgubil zadnji domači tekmi, Šahtar ga je premagal brez deseterice okuženih igralcev. V soboto derbi v Barceloni.
Fotografija: Zinedine Zidane bo moral Real rešiti iz krize. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Zinedine Zidane bo moral Real rešiti iz krize. FOTO: AFP

Črna sreda za madridska kluba v ligi prvakov, ki sta pred štirimi leti igrala v finalu. Če je bil visok poraz Atletica z 0:4 pri branilcu naslova Bayernu še pričakovan, pa je bilo veliko presenečenje Realovih 2:3 doma proti Šahtarju iz Donjecka. Trener Zinedine Zidane ima pred sobotnim clasicom z Barcelono goro skrbi.

Real Madrid je pred tremi meseci osvojil špansko prvenstvo in ga je krasila čvrsta obramba, ki je brez kapetana Sergia Ramosa bistveno šibkejša. Madridčani so konec tedna prvič v zgodovini izgubili doma proti Cadizu, v sredo pa je Santiago Bernabeu zavzel tudi Šahtar, četudi je zaradi okužb s koronavirusom pogrešal kar deset igralcev in devet članov osebja.

Tako kot igralci Cadiza so se tudi Ukrajinci sprehajali po mili volji skozi domačo obrambo in bi lahko dosegli še dvakrat toliko golov. V 13 minutah prvega polčasa so zabili tri, toliko jih je Real v petih tekmah la lige.
 

Načeta samozavest


»Manjkalo nam je vse, še najbolj pa samozavest, ki je najbolj pomembna,« je povedal Zidane, ki se mu je že nekajkrat majal stolček, vendar je vselej našel pot navzgor. Boljše priložnost za zasuk krivulje, kot se bo ponudila v soboto, ne bi mogel imeti, ampak nov poraz bi ga lahko drago stal.

»Jaz sem trener in jaz moram najti rešitev,« od odgovornosti ne beži Zidane, ki zaradi krčenja stroškov poleti ni mogel privabiti želenih okrepitev, njegovo moštvo pa že najeda zob časa. Znova se je pokazalo, kak pomemben je kapetan Ramos, brez njega je Real izgubil sedem od zadnjih osmih tekem v ligi prvakov. Če bo v soboto nared po poškodbi kolena, bi lahko bil joker na Camp Nouu, ki bi Real vrnil v zmagovite tirnice.

Preberite še:

Komentarji: