Real s »popolno« predstavo končal nemški urok

Z izidom 6:1 v gosteh proti Schalkeju si je Real Madrid tako rekoč že zagotovil napredovanje v četrtfinale.

Objavljeno
27. februar 2014 11.07
Posodobljeno
27. februar 2014 11.07
Germany Soccer Champions League
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Gelsenkirchen − Po sinočnji »popolni predstavi« proti Schalkeju, kot jo je opisal trener Carlo Ancelotti, ima Real Madrid odprto pot v četrtfinale lige prvakov. Ob zmagi s 6:1 na stadionu Gelsenkirchen je navdušil zlasti trojec Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Gareth Bale, vsak je v mrežo prispeval po dva gola.

»Zadovoljen sem z vsem videnim na igrišču. Ekipa je odigrala zares perfektno tekmo,« je bil zadovoljen Ancelotti, ki z »galaktiki« ni doživel poraza na zadnjih 27 tekmah, vse od oktobra. »Po vsakem golu smo dobili še več prostora, to je bil tudi glavni razlog za blestečo predstavo. Fantastično je bilo, vse se je odlično izšlo,« je še dodal italijanski strokovnjak, ki pa ni dovolil prehitrega veselja. »Ne pozabimo, čaka nas še povratna tekma. Prednost je visoka, a še vedno se nismo uvrstili naprej. Spoštovati moramo nogometaše Schalkeja in tudi naše navijače, tudi na povratni tekmi moramo pokazati čim boljšo predstavo.«

Real je s sinočnjo zmago močno popravil slabo statistiko gostovanj na nemških zelenicah. To je bila šele druga zmaga na 26 tekmah, na katerih so vpisali kar 18 porazov, med njimi tudi v polfinalu lige prvakov v prejšnji sezoni proti Borussii Dortmundu. »Nismo se menili za nemški urok, temveč se osredotočali le na to, da zmagamo,« je o tem povedal Ancelotti.

Trenerja je še zlasti navdušil Ronaldo, ki je na 33 tekmah že pri 36 golih v tej sezoni, 11 jih je dal v ligi prvakov. »Ekipa igra dobro, to je bila le še ena dobra predstava. Schalkeju nismo dopustili, da bi igral na najvišji ravni. Veseli smo in le korak oddaljeni od napredovanja,« je dejal prvi zvezdnik Reala.