Realovo veselje pokvaril rezervist Schürrle

V nemško-španskem derbiju drugega kola skupine F nogometne lige prvakov štirje goli, toda brez zmagovalca.

Objavljeno
28. september 2016 01.03
FBL-EUR-C1-DORTMUND-REAL-MADRID
J. P.
J. P.

Dortmund - V derbiju drugega kola skupine F nogometne lige prvakov sta se na štadionu Westfalen domača Borussia Dortmund in branilec lovorike Real Madrid razšla brez zmagovalca, z 2:2. Rezultat je bil poravnan že ob polčasu (1:1), »galaktiki« so dvakrat vodili, točko pa je doma zadržal Andre Schürrle z mojstrskim zadetkom v 87. minuti.

Borussia si je remi zaslužila, saj je bila krepko več - 59-odstotno - pri žogi, ravno tako je dosti večkrat sprožila (18:11), od tega kar enajstkrat v okvir vrat. Je bil pa kraljevski klub izjemno učinkovit, saj je iz štirih poskusov švicarski čuvaj mreže Roman Burki padel dvakrat. Prvi ga je po virtuozni podaji Garetha Bala s peto matiral Cristiano Ronaldo, za katerega je bil to že 95. gol med evropsko klubsko elito.

Tik preden sta odšli moštvi v garderobo, je za navdušenje na tribunah poskrbel napadalec Pierre-Emerick Aubameyang, ki je po lepo izvedenem prostem strelu Portugalca Raphaela Guerreira, odbitku Keylorja Navasa in nespretnem posredovanju Raphaëla Varana žogo vendarle pospravil v mrežo. Tik pred koncem prvega polčasa, v drugi minuti dodatka, se je domača mreža zatresla še drugič, a so sodniki zadetek portugalskega superzvezdnika razveljavili zaradi nedovoljenega položaja, čeravno se CR7 s tem ni strinjal.

Cristiano Ronaldo je zadel dvakrat, toda enkrat iz nedovoljenega položaja. Foto: Patrik Stollarz/AFP.


Drugi polčas se je začel z lepima poskusoma Ronalda z glavo in Karima Benzemaja, večjo slo po golu pa so Madridčani kronali v 68. minuti, ko je Varane zaokrožil lepo akcijo, v kateri je Benzema najprej namesto mreže zatresel vratnico, Francoz pa je vendarle v drugo matiral Burkija. Ko so nekateri gledalci že mislili, da je dvoboja konec, pa je za izenačenje poskrbel rezervist Schürrle, ki je v 58. minuti vskočil s klopi kot zamenjava za Maria Götzeja.

Eden od junakov v vrstah Reala je bil tudi vratar Navas, ki je zbral kar osem obramb, več kot kadar koli doslej v uradnih dvobojih v majici aktualnega evropskega klubskega prvaka. Še zanimivost: madridski velikan je zadnje tri dvoboje končal z neodločenim izidom, vselej proti tekmecem v rumenih majicah. Strelec drugega gola gostov Varane je odigral 43. dvoboj v ligi prvakov, zadel pa je prvič. Schürrle, ki je postavil končni izid, pa je postal prvi nemški nogometaš, ki se je v najmočnejšem klubskem tekmovanju med strelce vpisal v majici štirih različnih klubov - pred zdajšnjim še Bayerja, Chelseaja in Wolfsburga.

Zmaga Verbiča, remi Kampla, poraz Stojanovića

Od trojice slovenskih nogometašev, ki so bili danes v pogonu, je imel največ razlogov za zadovoljstvo Benjamin Verbič, saj je njegov København s kar 4:0 pred domačimi navijači odpravil Brugge. Vse štiri zadetke (prvi je bil avtogol, zadnji pa je padel v drugi minuti sodnikovega dodatka) so gledalci videli v drugem polčasu, ko je Ludwig Augustinsson za nameček še zapravil enajstmetrovko za dansko moštvo. Verbič je bil podajalec pri drugem golu v 64. minuti, tri minute pozneje pa je odšel na rezervno klop, zamenjal ga je Youssef Toutouh.

Enak rezultat, 4:0, je bil tudi v Zagrebu, vendar pa ne v korist domačega Dinama, temveč italijanskega prvaka Juventusa, ki je imel žogo dvetretjinsko v svoji posesti, v okvir vrat je sprožil šestkrat, gostitelji pa niti enkrat samkrat, ravno tako niso izvajali niti enega kota. Petar Stojanović zavoljo poškodbe ni igral. Je bil pa zato ves dvoboj v pogonu Kevin Kampl, njegov Bayer se z gostovanja pri Monacu vrača s točko za neodločen izid 1:1, domači so prek Kamila Glika izenačili v četrti minuti sodnikovega dodatka.

SKUPINA E

CSKA Moskva : Tottenham 0:1 (Heung-min Son)

Monaco : Bayer 1:1 (Kamil Glik; Javier Hernandez)

SKUPINA F

Borussia Dortmund : Real Madrid 2:2 (Pierre-Emerick Aubameyang, Andre Schürrle; Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane)

Sporting : Legia 2:0 (Bryan Ruiz, Bas Dost)

SKUPINA G

København : Brugge 4:0 (Stefano Denswil avt., Thomas Delaney, Federico Santander, Mathias Jørgensen)

Leicester : Porto 1:0 (Islam Slimani)

SKUPINA H

Dinamo Zagreb : Juventus 0:4 (Miralem Pjanić, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, Adrian Semper avt.)

Sevilla : Lyon 1:0 (Wissam Ben Yedder)