Redknapp o vodenju angleške nogometne reprezentance ne razmišlja

Po odstopu Fabia Capella je FA sporočila, da bi za selektorja najraje izbrali Angleža. Glavni favorit za angleškega selektorja je Harry Redknapp.

Objavljeno
09. februar 2012 07.51
Posodobljeno
09. februar 2012 08.23
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Včerajšni odstop Fabia Capella z mesta selektorja angleške nogometne reprezentance je dodobra presenetil športno javnost. Kot glavni razlog za nepričakovano potezo italijanskega strokovnjaka, se navaja dejstvo, da je angleška nogometna zveza (FA) brez njegove vednosti odvzela kapetanski trak zvezdniku Chelseaja Johnu Terryju.

Sam Capello o razlogih za svojo potezo ni želel govoriti, je pa zavrnil pisanje italijanskih časnikov, ki so zapisali, da se je za odstop odločil, ker ga je »FA užalila in škodovala njegovi avtoriteti«. Ko so ga angleški novinarji povprašali o tej izjavi, je Capello odgovoril, da ni resnična in dodal: »Zapuščam Anglijo in ne želim dajati izjav.«.

Javnost in igralci si želijo Redknappa

Oglasili so se tudi nekateri člani angleške izbrane vrste in izrazili podporo odhajajočemu selektorju. »Capello je odstopil. Gre za dobrega človeka in vrhunskega trenerja. Nadomestiti ga mora Anglež - moj favorit je Harry Redknapp,« je dejal golgeter Manchester Uniteda Wayne Rooney.

»Pravkar sem slišal šokantno vest o odstopu Capella. Moram biti pošten, verjel je vame in mi ponudil mesto v reprezentanci. Hvala gospod Capello! Na mojo kariero je imel izjemen vpliv, za kar sem mu resnično hvaležen. To je zame žalostna novica,« pa je sporočil mladi vezist Arsenala Jack Wilshere.

»Sedaj bi morali na mesto trenerja postaviti Angleža. Ne vem, kaj ste si mislili o vsem tem, a mene je motilo dejstvo, da nas bo selektor po konačnem EP 2012 zagotovo zapustil. Tudi javnost si želi Angleža, ne poznam nobenega bolj primernega, kot je to Harry Redknapp,« je zapisal Michael Owen.

Harry Rednapp je povedal, da o prevzemu selektorskega stolčka še ni razmišljal: »Osredotočen sem samo na Tottenham.« Tottenham v angleškem prvenstvu zaseda visoko tretje mesto.

Omenjajo se tudi Wenger, Hiddink, Mourinho...

Več kot očitno ima trener Tottenhama dobre možnosti, da prevzame vodenje angleške izbrane vrste, sam Redknapp pa vsega skupaj še ni komentiral. Prav včeraj so ga le nekaj ur pred odstopom Capella na sodišču v Londonu tudi oprostili obtožb o utaji davkov.

Omenja se sicer še nekaj drugih imen, kot so Roy Hudgson, Guus Hiddink, Jose Mourinho in Arsene Wenger, a je sodeč po zapisih otoških medijev, absolutni favorit prav Redknapp.

FA bo morala novega selektorja izbrati kmalu, saj se Euro 2012 vztrajno bliža, angleška reprezentanca pa bo že 29. februarja na kultnem stadionu Wembley na prijateljskem obračunu gostila Nizozemsko.

Danes popoldan je FA na posebni tiskovni konferenci pojasnila del dogajanja. Na tekmi z Nizozemsko bo Angleže vodil Stuart Pearce, ki je s člansko reprezentanco že sodeloval kot trener. Pearce je tudi selektor britanske izbrane vrste za OI 2012 v Londonu.

FA bo takoj začela z iskanjem novega selektorja, a pri tem, kot so povedali, ne želijo hiteti, ker si želijo izbrati pravega človeka. Za selektorja bi najraje imeli Angleža ali Britanca, ne izključujejo pa drugih možnosti. Pri izboru bodo upoštevali tudi javno mnenje, ki pa ne bo odločilnega pomena.