Reja med kandidati za novega trenerja Cluja

Romunski nogometni prvak Cluj je odpustil trenerja Ioana Andoneja, med kandidati za naslednika je Eduardo Reja.

Objavljeno
24. oktober 2012 18.25
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Bukarešta - Romunski nogometni prvak Cluj je po sinočnji tekmi proti Galatasarayju (1:1) odpustil trenerja. Klub in Ioan Andone sta namreč kljub dobrim nastopom ekipe v ligi prvakov sporazumno prekinila pogodbo, razlog pa so slabi rezultati v domačem prvenstvu, v katerem je Cluj šele na desetem mestu, v 12 tekmah je zbral le 16 točk.

»Ioan bo zagotovo ostal v srcih naših navijačev. Ponosni smo, kaj smo skupno dosegli,« je javnosti sporočilo vodstvo kluba. Andone je na klop sedel aprila letos, ko je zamenjal Portugalca Jorgeja Costo, moštvo pa je zanesljivo popeljal do naslova prvakov.

To je bilo zanj sicer drugo obdobje pri Cluju, v prvem je leta 2008 osvojil tako prvenstvo kot pokal. V letošnji ligi ima Cluj tri točke in je v skupini H za Manchester Unitedom na tretjem mestu. V zadnjem krogu je v Carigradu z Galatasarayjem igral neodločeno 1:1, čeprav je več kot uro igral z igralcem manj.

Romunski mediji že poročajo, da je eden od glavnih kandidatov za njegovega naslednik Edoardo Reja, italijanski strokovnjak slovenskih korenin, ki je nazadnje vodil rimski Lazio. Andone pa naj bi prevzel moštvo Rapida iz Bukarešte.

Vercauteren novi trener Sportinga

Nekdanji sloviti belgijski nogometaš Frankie Vercauteren je novi trener portugalskega Sportinga iz Lizbone. Petinpetdesetletni Belgijec bo ekipo prevzel 30. oktobra. Na tem mestu bo zamenjal Oceana Cruza, ki je v začetku tega meseca zamenjal Ricarda Sa Pinta. Slednji je odstopil po poraznem začetku sezone in treh porazih.

Sporting je po šestih krogih na skromnem 12. mestu v 16-članski portugalski ligi.