Rekordni zneski v zimskem prestopnem roku na Kitajskem

Tamkajšnji prvoligaši so za nakupe zvezdniških okrepitev zapravili 388 milijonov evrov oz. 43 milijonov več kot minulo leto.

Objavljeno
28. februar 2017 23.49
reut*SOCCER-CHINA/OSCAR
J. P.
J. P.

Peking - Kitajski nogometni klubi so v zimskem prestopnem roku, ki se končuje danes, za prestope bolj ali manj zvezdniških obrazov zapravili rekordnih 388 milijonov evrov oziroma 43 milijonov več kot minulo leto. Že drugič zapored se je tako zgodilo, da se je na kitajski tržnici obrnilo več denarja kot, denimo, na angleški - tamkajšnji prvoligaši so namreč porabili »zgolj« 259 milijonov evrov.

Rekorden v tej zimi je bil sicer prestop Brazilca Oscarja iz Chelseaja v Shanghai SIPG za kar 60 milijonov evrov, kar je azijski rekord. Drugo največjo odškodnino so Kitajci, točneje Chanchun Yatai, plačali za nigerijskega napadalca Odiona Ighala, Watfordu so odšteli 23 milijonov. Niso pa se vrtoglavi zneski vrteli zgolj pri nakupih uveljavljenih tujcev, temveč tudi pri selitvah domačih igralcev. Tako se je denimo Chengdong Zhang (svojčas za kratko tudi član Raya Vallecana) iz moštva Beijing Guoan v Hebei China Fortune preselil za kar 20 milijonov evrov.