Rezervist Ben Yedder v šestih minutah potopil rdeče vrage

Polfinalista nogometne lige prvakov sta tudi Sevilla, ki je izločila Manchester United, in Roma po zmagi nad Šahtarjem.

Objavljeno
14. marec 2018 00.02
SOCCER-CHAMPIONS-MUN-SEV/
J. P.
J. P.

Manchester - Ko je v 72. minuti povratnega dvoboja osmine finala nogometne lige prvakov v igro vstopil Wissam Ben Yedder, sta bili mreži Manchester Uniteda in Seville, ki sta se pred tem v Španiji razšla brez golov, še nedotaknjeni. A 27-letni Francoz, ki je lani septembra v skupinskem delu trikrat zatresel tudi mariborsko mrežo, je v šestih minutah opravil svoje, dvakrat zadel in izločil rdeče vrage, ki jim ni pomagal tolažilni zadetek Romeluja Lukakuja v končnici (1:2).

Lukaku kot Rooney

Lukaku je tekmečeve vratarje ukanil petič v sezoni, kar je sploh najboljši izkupiček Unitedovega igralca po Waynu Rooneyju v sezoni 2009/10. Sevilla je v četrtfinale napredovala prvič v zgodovini, prvič v tej sezoni elitnega klubskega tekmovanja stare celine se je zgodilo, da je španski kolektiv odpravil angleškega. V prejšnjih osmih dvobojih so dvakrat zmagali Otočani, šestkrat pa so se obračuni končali brez zmagovalca. Ben Yedder je prispeval najhitrejši gol rezervistov v sezoni lige prvakov, zanj je potreboval natanko 87 sekund. 

Džeko za napredovanje Rome

Pot med osem najboljših evropskih moštev je našla tudi Roma, ki je v prvi tekmi s Šahtarjem na gostovanju izgubila z 1:2, doma pa zmagala po zaslugi gola Edina Džeka v 52. minuti. Čeprav je bila zasedba iz Donecka več pri žogi - 59-odstotno -, pa ni v celotnem dvoboju niti enkrat sprožila v okvir vrat (italijanskemu tekmecu se ni na tej ravni tekmovanj kar takega pripetilo že vse od sezone 2004/05), Roma je trikrat, prekaljeni napadalec iz BiH, ki bo v soboto dopolnil 32 let, pa je poskrbel, da Šahtar že v šestnajstem zaporednem dvoboju ni vpisal neodločenega izida.