Rezervist Johannson Švedom zagotovil minimalno prednost

Švedska je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za SP z 1:0 ugnala Italijo. Povratni obračun bo v ponedeljek.

Objavljeno
10. november 2017 16.29
Posodobljeno
10. november 2017 16.29
L. Z., STA
L. Z., STA
Stockholm - V švedski prestolnici Stockholmu sta se na prvem obračunu dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto v Rusiji, pomerili Švedska in Italija. Bolj zadovoljni so bili domači, saj so zmagali z izidom 1:0.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, je pa italijanski vezist Marco Veratti prejel rumeni karton, kar pomeni, da bodo azzuri povratni dvoboj morali odigrati brez enega od ključnih mož ekipe.

V 62. minuti je švedski rezervist Jakob Johansson, ki je v igro vstopil le štiri minute prej, z veliko sreče zatresel mrežo izkušenega Gianluigija Buffona. Proti vratom je namreč sprožil dokaj nenevaren strel, a žoga je zadela Danieleja De Rossija, spremenila smer in končala v mreži. Italijani so nato poskušali izenačiti, Matteo Darmian je z razdalje zatresel tudi vratnico, a do želenega gola v gosteh niso prišli.

Povratna tekma bo v ponedeljek v Milanu.

Neymar zgrešil in zadel enajstmetrovko


Brazilska nogometna reprezentanca je v prijateljski tekmi v francoskem Lillu premagala Japonsko s 3:1. Tekmo so odločili v prvem polčasu, saj so že v 36. minuti, ko je zadel napadalec Manchester Cityja Gabriel Jesus, vodili s tremi zadetki prednosti. Prvi zvezdnik Brazilije Neymar je k zmagi prispeval prvi zadetek (10.), je pa tudi zgrešil svoj drugi poskus z bele točke sedem minut po uspešno izvedeni prvi enajstmetrovki. Vratar je žogo odbil v kot, iz tega kota pa je padel tudi zadnji zadetek Brazilcev: Marcelo je odbito žogo z mojstrskim strelom spravil za hrbet Eijija Kawashime.

V drugem polčasu Brazilci niso sprožili v okvir vrat, za Japonce pa je v 62. minuti izid znižal Tomoaki Makino.

Obe reprezentanci sta si zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji. Brazilci bodo imeli naslednji test v tej reprezentančni prekinitvi, ko se nekatere ekipe v dodatnih kvalifikacijah še borijo za mundial, v torek, ko bodo gostovali na Wembleyju pri Angležih.

Senegal prek JAR v Rusijo

Nogometna reprezentanca Senegala je naslednja, ki si je zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji 2018. Senegalci so danes za drugo uvrstitev na največje tekmovanje v Polokwaneju premagali Južnoafriško republiko z 2:0, tekmo so morali ponoviti zaradi vpliva sodnika na prvi tekmi, ki so jo dobili Južnoafričani.

Na prvi tekmi leta 2016 je dvoboj teh ekip dobila JAR z 2:1, toda krovna Mednarodna zveza Fifa je pozneje ugotovila, da je ganski sodnik Joseph Lamptey vplival na izid tekme.

V danes ponovljenem dvoboju pa so z 2:0 zmagali Senegalci, zadel je Diafra Sakho, pozneje pa je Thamsanqa Mkhize dosegel še avtogol.