Riberyjeva žena že naredila prostor za zlato žogo

Nogometaš Bayerna Franck Ribery je eden od glavnih favoritov za letošnji naziv za najboljšega nogometaša leta.

Objavljeno
15. november 2013 11.23
GERMANY-OKTOBERFEST/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Francoski nogometaš Franck Ribery, ki se bo danes z »galskimi petelini« v Ukrajini boril za vozovnico za SP 2014, je eden od glavnih favoritov za zlato žogo, nagrado za najboljšega nogometaša leta, ki jo podeljujeta Mednarodna nogometna zveza (FIFA) in revija France Football. Da jo bo tudi dobil, je trdno prepričana njegova žena Wahiba, ki je menda v dnevni sobi že naredila prostor za prestižno lovoriko.

»Pod kaminom v dnevni sobi bo stala. Moja žena je že uredila prostor in vse ostalo,« je Franoz priznal z časnik L'Equipe. »Sam sicer ne želim preveč misliti na to, toliko bolj ima to nagrado v mislih žena. Sicer pa tudi v Bayernu vsi verjamejo, da bom zmagal.«

Ob Riberyju, ki je lani z Bayernom osvojil tri krone: domače prvenstvo in pokal ter ligo prvakov, najvišje kotirajo še Cristiano Ronaldo, Lionel Messi in Andrea Pirlo. »Če spadam med favorite, potem sem si to prislužil s svojimi predstavami na igrišču. To bo nagrada za moje delo, za vse kar sem vložil in lovorike, ki smo jih osvojili. Pred letošnjim letom sem bil zelo dober. Toda zdaj vem, da sem letos najboljši,« je še samozavestno zatrdil zvezdnik Bayerna.