Rimljani nizali priložnosti, a streljali s slepimi naboji

Cristiano Ronaldo je v tej sezoni nogometne lige prvakov zabil že 13 golov. Ob Realu v četrtfinale še Wolfsburg.

Objavljeno
09. marec 2016 00.49
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Real Madrid in Wolfsburg sta prva četrtfinalista nogometne lige prvakov. Španski velikan v povratni tekmi osmine finala navkljub povprečni igri ni dopustil presenečenja in je italijansko izzivalko Romo premagal še drugič z 2:0, nemški klub pa je bil na domačem igrišču tudi še drugič boljši od Genta – z 1:0.

Rimljani so potihem upali na presenečenje, naglas pa so napovedovali hud odpor. Prva želja se jim ni izpolnila, druga pač. Vse do vodstva Madridčanov z 1:0 v 64. minuti, ko je Cristiano Ronaldo iz bližine zabil že svoj 13. gol v tej sezoni lige prvakov (Roma skupaj 11) in petega v šestih tekmah proti Romi, so gostitelji hodili po robu prepada. Da se niso znašli v nezavidljivem položaju, se lahko zahvalijo sreči in nespretnosti Bošnjaka Edina Džeka ter predvsem Egipčana Mohameda Salaha. Priigrala sta si tri soočenja z domačim vratarjem Keylorjem Navasom, toda vedno sta potegnila kratko. Salah je imel sila neučinkovit večer, v igri pa je bil med najboljšimi. Kostaričan v Realovih vratih pa v tej sezoni sploh še ni prejel gola v najmočnejšem klubskem tekmovanju.

Real je imel težave z zaključkom akcij, saj premoči v igri ni znal spremeniti v priložnosti. Roma je bila obrambna, ko si je priigrala žogo, jo je hitro izgubila, toda vseeno ob nerodnosti domačih nizala nevarne napade. A bila je tudi preveč naivna, za kar je bila kaznovana ob prvem Ronaldovem bližnjem srečanju s Poljakom v vratih Wojciechom Szczesnyjem. Imenitno je podal rezervist Lucas Vazquez. Realov prvi gol je Romo dokončno zlomil, razliko v kakovosti pa je na najboljši možni način razkril drugi gol. Ko se je Madridčanom ponudilo veliko prostora in priložnost za matni strel, so jo tudi izkoristili. Ronaldo je tako kot v Rimu golu dodal še asistenco, James Rodriguez pa je iz »mrtvega kota« premagal Poljaka z ostrim strelom med nogami.

Kadar zabije Ronaldo gol, postavi nov mejnik. Sinoči je Portugalec dosegel 90. gol v LP, igral pa je že 57. tekmo v izločilnem delu tekmovanja.