Rodrigo Defendi bo ojačal vijolično obrambo

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je obenem zanikal odhod kapetana Marcosa Tavaresa v Turčijo.

Objavljeno
27. januar 2016 17.11
J. P.
J. P.

Maribor - Branilci naslova državnih prvakov, nogometaši Maribora, so močnejši za nov obraz v obrambni vrsti. To je 29-letni Brazilec Rodrigo Defendi, ki si je izkušnje doslej nabiral predvsem v portugalskem prvenstvu, največ pa mu je - po lastnih besedah - dalo obdobje pri Vitorii Guimaraes. Ob tem si je kruh med drugim služil tudi pri Tottenhamu, Udinesejeu, Romi, nazadnje pa na Kitajskem pri Shijiazhuangu.

»Prvi vtisi so najboljši možni. Pred prihodom o Sloveniji in tukajšnjem nogometu nisem vedel veliko, ko pa sem se malo poučil, mi je bilo takoj všeč. Klub in igralci so me lepo sprejeli. Upam, da bom strastnim navijačem tudi jaz polepšal veliko tekem. Cilj je ligaška lovorika, moj osebni pa, da v čim krajšem času zaigram kar najbolje možno telesno pripravljen,« je pojasnil levičar Defendi, ki je podpisal enoinpolletno pogodbo, izbral pa številko dresa 35.

»To je bila nujna okrepitev, ki pa jo je bilo vse prej kot lahko najti. Težko je namreč igralce z izkušnjami iz večjih lig prepričati za prihod v Slovenijo. Rodrigo ima vse karakteristike, ki jih potrebujemo, upam, da se bo dobro prilagodil, doslej tujci s tem pri nas niso imeli težav,« je poudaril športni direktor Zlatko Zahović in dodal: »Na videoposnetku smo igralca secirali do obisti, trener je iskal branilca, ki bi okrepil igro v skoku, v našem prostoru pa je takšen profil težko najti. Rodrigo igra na 35 metrih, ostali branilci približno na 25 metrih od gola, tu je bila naloga vodstva, da najde nekoga primernega. Povečal bo konkurenčnost in ambicioznost na tem položaju.«

Obenem je Zahović zanikal odhod kapetana Marcosa Tavaresa v Turčijo, kot so namigovali nekateri mediji: »Ni ga denarja, da Marcos odide. Včasih se pri poročanju pojavijo tudi napake, tako da novice o njegovem domnevnem odhodu niso nič resnega,« je še pristavil Zahović.