Rok Kronaveter ne gre na Kitajsko

Eden najboljših Olimpijinih nogometašev ima še nekaj možnosti za selitev v eno od lig, v katerih še traja prestopni rok.

Objavljeno
01. marec 2017 14.08
suhadolnik nogomet
G. N., J. P.
G. N., J. P.

Ljubljana – »Vse kaže, da bom do konca sezone ostal član Olimpije,« je včeraj zvečer, potem ko ni prišlo do dogovora o prestopu na Kitajsko, razkril Rok Kronaveter. Eden najboljših nogometašev branilca naslova državnega prvaka ima sicer še nekaj možnosti za selitev v eno od lig, v katerih še traja prestopni rok, a se zgodba po njegovih besedah razpleta v smeri obstanka v Ljubljani.

Sprva je bil tridesetletni Mariborčan, pod Srečkom Katancem tudi reprezentant, ljubljenec navijaške skupine Green Dragons, s katero pa je nato prišel na bojno nogo, zato je javno poudaril, da si želi zamenjati sredino. Govorilo se je o odhodu v tujino, v igri so bile Turčija, Rusija in navsezadnje bogata Kitajska, iz vsega skupaj pa ni bilo ničesar, saj je v vseh treh omenjenih ligaških tekmovanjih prestopnega roka že konec. Na Kitajskem ga je bilo z zadnjim februarskim dnem.

V začetku spomladanskega dela sezone ga na večnem derbiju v Ljudskem vrtu (Mariborčani so se veselili zmage z 1:0) ni bilo v igralskem kadru zmajev, sicer pa je v tej prvoligaški sezoni - skupaj z Leonom Benkom in Etienom Velikonjo - drugi najučinkovitejši Olimpijin strelec s štirimi zadetki.