Roma bo igrala na novem štadionu

Nogometaši Rome bodo stari Olimpico zamenjali za Stadio della Roma.

Objavljeno
26. marec 2014 19.33
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Rim - Pri italijanskem nogometnem prvoligašu, ki si domovanje trenutno deli z mestnim tekmecem Laziem, se bodo preselili na povsem nov štadion. Stadio della Roma bo (če bo vse potekalo po načrtih) novo domovanje Rome od sezone 2016/17 naprej.

»Zgradili bomo moderen kolosej, ki bo zgrajen predvsem za družine in bo srečna oaza za navijače,« je po predstavitvi načrtov povedal glavni arhitekt Dan Mais in dodal, da si želijo narediti objekt, ki bo reproduciral slavo in moč rimskega koloseja na moderen način.

Nov štadion bo predvidoma sprejel 52.500 navijačev, za njegovo izgradnjo pa ima veliko zaslug predsednik Rome James Pallotta. »Mesto in navijači si zaslužijo štadion svetovnega formata, kakršen bo naš, in verjamemo, da bo njegova izgradnja ključnega pomena za nadaljne uspehe kluba,« je povedal 23. predsednik v zgodovini rimskega kluba. 

Supermoderen objekt pa po besedah ameriška poslovneža ne bo namenjen zgolj spremljanju nogometnih tekem, temveč bo ponujal veliko več. »Za uspešen razvoj štadiona se mora ta utrniti v vsakdanje življenje Rimljanov. S celotnim objektom bomo ustvarili na tisoče novih delovnih mest in ogromno poslovnih možnosti,« je na širšo sliko projekta opozoril Pallotta.  

Poleg štadiona bodo v bližini zgradili tudi moderen trening center, celoten projekt pa je navdušil tako kapetana sinov volkulje Francesca Tottija kot njihovega trenerja Rudija Garcio. »To bo naše novo domovanje, na katerem želimo vihteti našo zastavo še zelo dolgo,« je dejala 37-letna legenda Rome, Garcia pa je najbolj navdušen nad točno določenim delom modernega kompleksa: »Kar mi je pri našem novem domovanju najbolj všeč, je vrt na sredini. To je vrt, kjer bomo morali trdo delati, da napišemo novo, pomembno poglavje v Romini zgodovini.