Roma po Juventusov skalp

Tuje lige: V Španiji še dva lokalna nogometna derbija, v Italiji se bo odločalo o vrhu lige.

Objavljeno
22. december 2017 19.40
SOCCER-CHAMPIONS-JUV-FCB/
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Torino – V senci španskega derbija bo danes še nekaj zanimivih obračunov. Najbolj bo vroče v Italiji, saj se bosta v Torinu pomerila Juventus in Roma, ki se borita za vrh italijanske lige. Prav Juventusov skalp predstavlja za Romo največjo vrednost (seveda, poleg mestnega derbija z Laziom). Pri stari dami so zaradi poškodbe sicer še vedno vprašljivi Gigi Buffon, Juan Cuadrado in Mario Mandžukić, pri Romi pa bodo poskušali prekiniti serijo šestih zaporednih porazov na gostovnjih v Torinu.

Vodilni Napoli ima 42 točk, sledijo Juventus (41), Inter (40) in Roma s tekmo manj (38). Pri vrhu je torej veliko gneče, zato je italijanska liga celo najbolj zanimiva v Evropi. Inter bo s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem gostoval pri Sassuolu, potem ko je prejšnji teden nepričakovano doma v Milanu klonil proti Udineseju.

Pestro bo tudi na preostalih tekmah v Španiji, saj bosta clasicu sledila še dva derbija. Pri Valencii bo gostoval sosedski Villarreal, nekaj ur kasneje pa se bo iskrilo tudi v galicijskem derbiju med Deportivom in Celto na štadionu Riazor.