Roma premagala in prehitela Lazio, Napoli ostaja neporažen

Že zgodaj dopoldan je Arsenal dobil severnolondonski derbi, na obračunu Atletica Reala pa sta mreži mirovali.

Objavljeno
18. november 2017 15.46
Posodobljeno
18. november 2017 15.46
SOCCER-ENGLAND-ARS-TOT/
L. Z.
L. Z.

Ljubljana - Arsenal je v derbiju 12. kola elitne angleške nogometne lige premier league z 2:0 ugnal Tottenham. Tekmo na stadionu Emirates je odločila druga polovica prvega polčasa, ko je bil v 36. minuti z glavo natančen branilec Shkodran Mustafi, vodstvo pa je povišal Alexis Shanchez v 41. minuti. Oba zadetka sta bila sicer dosežena iz nedovoljenega položaja, a sodniki tega niso opazili. Ob podaji Mesuta Ozila je bil Mustafi za pol koraka prehiter, pri drugem zadetku pa je bil v prepovedanem položaju podajalec Alexandre Lacazette.

V drugem delu so se spursi trudili izenačiti, imeli terensko premoč, a ostali praznih rok. Obe ekipi sta proti nasprotnim vratom sprožili enako število strelov (14). Arsenal se je z zmago velikim rivalom v prvenstvu približal na vsega točko (23:22).



Italija: dve tekmi, dva derbija

Roma je za 2:0 ugnala Lazio in tako dobila derby della capitale. Prvi polčas se je kljub premoči sinov volkulje končal brez zadetkov, začetek drugega pa je bil bolj udaren. Najprej je bil v 49. minuti z bele točke natančen Diego Perotti, štiri minute kasneje pa je zadel še Radja Nainggolan in Romi zagotovil izdatno prednost pred nadaljevanjem. Tudi Lazio je prišel do enajstmetrovke, ki jo je izkoristil kdo drug kot Ciro Immobile, najboljši strelec serie A.



Obe ekipi sta bili pred reprezentančnim premorom v izvrstni formi: Roma je v italijanskem prvenstvu neporažena na zadnjih štirih, Lazio pa na kar šestih tekmah. Pri sinjemodrih je letos v izvrstni formi Immobile, ki je na 12 tekmah dosegel 15 zadetkov.

Na stadionu San Paolo sta se pomerila Napoli in Milan. Prvi letos naravnost blestijo in so neporaženi na vrhu razpredelnice, drugi pa kljub številnim poletnim okrepitvam ne najdejo prave forme in so šele sedmi. V dveh tednih se očitno ni spremenilo nič posebnega, saj je Napoli zelo prepričljivo prišel do zmage z 2:1. Dve napaki Milanove obrambe sta kaznovala Lorenzo Insigne (33.) in Piotr Zielinski (73.). Tolažilni zadetek za goste je v drugi minuti sodnikovega dodatka dosegel Alessio Romagnoli.

Madridski obračun ranjenih velikanov

Madridska Real in Atletico sta se v preteklih sezonah dvakrat pomerila v finalu lige prvakov (2014, 2016), letos pa sta v španskem prvenstvu na zanju skromnem tretjem in četrtem mestu. Danes sta se razšla z neatraktivnim remijem 0:0, njun zaostanek za vodilno Barcelono pa po 12 kolih znaša že debelih 10 točk. Zdi se, da njena prednost postaja neulovljiva - predvsem zaradi izvrstne forme blaugrane, ki je danes z 0:3 v gosteh premagala Leganes.