Roman Bezjak se vrača na Rijeko

Nogometaš Roman Bezjak se vrača na Reko, kjer bo kot posojen igralec Darmstadta igral vsaj do konca sezone. 

Objavljeno
14. februar 2017 19.34
N. Gr.
N. Gr.

Reka - Slovenski reprezentančni napadalec Roman Bezjak je po le pol leta zaključil avanturo v Nemčiji. Po neuspešni epizodi pri Darmstadtu se vrača k Matjažu Keku na Reko, kjer bo vsaj do konca sezone igral za Rijeko kot posojen igralec nemškega prvoligaša.

Bezjak je na začetku sezone blestel v hrvaškem prvenstvu in dosegel sedem zadetkov, s svojimi igrami je nase opozoril tudi oglednike Darmstadta, ki so za slovenskega napadalca odšteli tri milijone evrov. Na začetku je v nemškem prvenstvu Bezjak dobil kar nekaj priložnosti, a le redko v konici napada, večkrat je deloval na poziciji bočnega igralca in celo bočnega branilca. Darmstadt je v tej sezoni dosegel le 14 golov, najmanj med vsemi prvoligaši v Nemčiji, po več kot polovici sezone pa zaseda dno lestvice.

Pred koncem jesenskega dela so se odločili za menjavo trenerja, po prihodu Torstena Fringsa Bezjak na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah ni bil v kadru. Pravila Uefe igralcu prepovedujejo igranje za več kot dva kluba v isti sezoni, zato je Bezjaku ostala le vrnitev k Rijeki. Matjaž Kek je potem, ko je prihod Nikice Jelavića padel v vodo, nujno potreboval napadalca, Roman Bezjak pa bo pomembna in predvsem preverjena okrepitev v boju za naslov hrvaškega prvaka. 

»Veseli me, da sem se vrnil na Reko, ki jo smatram za moje mesto in moj klub. Tu sem se odlično počutil in igral, v drugem delu sezone pa nas čaka veliko dela, da osvojimo zgodovinski naslov hrvaških prvakov«, je Bezjak povedal za uradno stran HNK Rijeke. 

Partey podaljšal z Atleticom

Ganski vezist Thomas Partey je z madridskim Atleticom podaljšal pogodbo do leta 2022. Soigralec Jana Oblaka je od junija 2015 za Atletico odigral 36 tekem in dosegel tri zadetke, a tekme le redko začenja v prvi postavi.» Presrečen sem, da sem podaljšal z Atleticom. Upam, da bom v prihodnje še napredoval,« je za klubsko stran povedal 23-letnik.