Ronaldo: Proti Barçi, ne proti Messiju

Cristiano Ronaldo o kratkem počitku med Liverpoolom in clasicom. Aplavz na Anfieldu.

Objavljeno
24. oktober 2014 01.23
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – Že dan po koncu tretjega kola v ligi prvakov so najboljši evropski klubi preusmerili svoje misli v državna prvenstva, pri čemer ni izjema niti slovenski prvak Maribor. Kljub vsemu bodo imeli nekateri favoriti lige prvakov še veliko težje delo kot vijoličasti. Pod drobnogledom bo španski clasico v Madridu.

Jutri ob 18. uri se bo ustavil čas na Iberskem polotoku, tako Real kot Barcelona pa bosta pritekla na igrišče optimistično. Gostje z Luisom Suarezom v zasedbi, gostitelji na krilih razigranega Cristiana Ronalda, ki je na zadnji tekmi v Liverpoolu pokazal, zakaj bi lahko tudi letos zrušil nekaj strelskih rekordov. Gol, s katerim je CR7 načel mrežo »rdečih«, je bila mojstrovina brez primere, udariti s tako natančnim polvolejem po dvojni podaji – ob tolikšnem številu čuvajev – je redko viden podvig.

»Ah, pomembno je, da ta čas kotiramo pri vseh 9 točkah in imamo lepe možnosti za prvo mesto v skupini. Z rekordi se ne obremenjujem. Tudi dosežek Raula, ki je zabil 71 golov v ligi prvakov, me ne vznemirja. Prej ali slej ga bova presegla tako Messi kot jaz,« je prepričan Ronaldo, ki je na Anfieldu zabil svoj prvenec na Anfieldu, skupaj pa 70. gol v LP, dva več kot Messi (v kvalifikacijah za LP sta primaknila še vsak po enega).

Portugalec je v tej sezoni zabil že 20 golov na 13 tekmah za Madridčane, v Liverpoolu pa se je še desetič zaporedoma vpisal med strelce. Ronaldo še nikdar ni zabil gola na enajstih tekmah zapovrstjo. Toda sam zavrača statistične primerjave in pred derbijem z Barcelono verjame, da bo Real še naprej uspešen, s čimer bi se večni tekmici približal na lestvici španskega DP na pičlo točko. Realu gre resda bolje v Evropi kot doma, saj je v ligi prvakov eden od le treh klubov – ob Bayernu in Borussii – s stoodstotnim izkupičkom točk. Da v tej evropski sezoni vse le ni tako neizenačeno, kot se je zdelo po torkovih »orožnih vajah« Šahtarja, Bayerna in Chelseaja, namiguje podatek, da ni kluba brez osvojene točke. Tudi Maribor je osvojil dve, več kot Bilbao, Sporting, Apoel, CSKA, Galatasaray, Anderlecht in Benfica.

Casillas presegel Xavija

Četudi Cristiano Ronaldo ni prvi strelec evropske sezone, prav tako je v sredo z rekordom opozoril nase nekdo drug – vratar Iker Casillas si je namreč pripisal 85. zmago v LP in tako pobegnil Xaviju, ki jih ima na računu 84 –, je bil v zadnjih dneh prav 29-letni Portugalec pod drobnogledom navijačev. A ne le španskih. Ko ga je trener Carlo Ancelotti petnajst minut pred koncem potegnil iz igre, je CR7 prejel glasen aplavz tribune Kop. To je redko viden pojav, ki ima še večjo težo, če upoštevamo srdito rivalstvo med Liverpoolom in Manchester Unitedom, za katerega je med letoma 2003 in 2009 igral Ronaldo. Tokrat so ga pač nagradili za premierni gol na Anfieldu. Igralci Reala so seveda pozabili na odmevno zmago v Liverpoolu, njihove misli zaseda le Barcelona. To bo pomembna tekma, ki bi lahko Kataloncem – ob morebitni zmagi – morda že prinesla odločilno prednost v boju za naslov španskega prvaka. Tudi Ronaldo se zaveda pomena derbija, toda zavrača trditve, da bi šlo za vnovično merjenje moči med njim in Lionelom Messijem. »Dajte no, saj ne igram proti Messiju. Igral bom proti Barceloni, ne proti Messiju,« je zatrdil Ronaldo, ki ni zadovoljen z le dvema dnevoma počitka med tekmama z L'poolom in Barço.

»Kdor je kdajkoli igral nogomet na najvišji ravni, ve, da bi morali igrati clasico v nedeljo, in ne v soboto. Razlika med dvema ali tremi dnevi za obnovitev moči in tremi ali štirimi dnevi je namreč ogromna,« je zatrdil Ronaldo. Barcelona je namreč igrala evropsko tekmo že v torek ...