Ronaldo prvi favorit v izboru za nogometaša Evrope

Uefa je objavila seznam deseterice, ki se poteguje za naziv najboljšega v sezoni 2016/17 v Evropi.

Objavljeno
15. avgust 2017 18.35
TOPSHOT-FBL-ESP-SUPERCUP-BARCELONA-REALMADRID
N. Gr.
N. Gr.

Monako - Evropska nogometna zveza (Uefa) je objavila seznam desetih nogometašev, ki so najbolj zaznamovali lansko sezono v evropskih pokalih. Glavni trije kandidati za naziv najboljšega v Evropi so Cristiano Ronaldo, Lionel Messi in Gianluigi Buffon, z naskokom prvi favorit pa je po vnovič izjemni lanski sezoni Ronaldo. 

Portugalec je, tako kot Lionel Messi, dvakrat nagrado že prejel, Gianluigi Buffon pa še ne, a glede na poraz v finalu lige prvakov ne gre verjeti, da bi jo lahko prejel letos. V prvi deseterici ni nobenega slovenskega nogometaša, zmagovalec izbora pa bo znan 24. avgusta v Monaku, kjer bo tudi žrebanje skupin za ligo prvakov. 

Deseterica Uefe:
1. Cristiano Ronaldo (Portugalska, Real Madrid), 2. Lionel Messi (Argentina, Barcelona) 3. Gianluigi Buffon (Italija, Juventus), 4. Luka Modrić (Hrvaška, Real Madrid) 5. Toni Kroos (Nemčija, Real Madrid) 6. Paulo Dybala (Argentina, Juventus) 7. Sergio Ramos (Španija, Real Madrid) 8. Kylian Mbappe (Francija, Monaco) 9. Robert Lewandowski (Poljska, Bayern München) 10. Zlatan Ibrahimović (Švedska, Manchester United).