Ronaldo utišal Rimljane in se še utrdil na vrhu

Nogometaši Reala in Wolfsburga z eno nogo v četrtfinalu lige prvakov po zmagah na gostovanjih v Italiji in Belgiji.

Objavljeno
18. februar 2016 01.20
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik

Ljubljana – Sinočnja druga četrtina osmine finala lige prvakov je bila bolj sporočilna od prve na torkov večer. Real Madrid in Wolfsburg sta namreč s prepričljivima zmagama na gostovanjih v Italiji oziroma Belgiji naredila velik korak k udeležbi v žrebu četrfinalnih parov, ki bo 18. marca v Nyonu.

Navijači Rome so zaman upali na morebitno presenečenje v dvoboju s favoriziranim Realom. Na koncu je zmagovalca prve tekme in morda tudi potnika v četrtfinale odločila večja kakovost izbrancev Zinedina Zidana. To se je izkazalo že pri prvem golu Cristiana Ronalda, ko je Portugalec vrgel iz igre resda odličnega čuvaja Alessandra Florenzija, nato pa tudi s pomočjo sreče matiral Arsenalovega vratarja na začasnem delu v Rimu Wojciecha Szczesnyja.

To je bil dejansko eden od prvih pravih strelov na tekmi, ki jo je zaznamoval taktično odličen prvi polčas, četudi morda navijači niso bili najbolj navdušeni. V prvih 45 minutah so namreč še najmočneje opozorili nase odlični branilci v obeh zasedbah – Rüdiger, Florenzi, Varane in Ramos –, ki so povsem zaprli dostope do vrat svojih vratarjev, saj statistiki niso zabeležili niti enega strela v okvir vrat!

Odločilna je bila tako šele 57. minuta, ko sta podajalec Marcelo in Ronaldo izigrala ofsajd zanko Rimljanov. Portugalec je zabil svoj jubilejni 90. gol v ligi prvakov, s čimer se je še utrdil na vrhu lestvice strelcev. Pri tem se je Ronaldo vpisal med strelce na prav tako jubilejni 60. tekmi v LP (Messi 50) in zabil že 44. gol na gostovanjih (Messi 35). CR7 je na ta način tudi najbolje utišal nenehno žvižganje navijačev ob slehernem dotiku z žogo, hkrati pa odgovoril tudi nekaterim svojim čuvajem (Vainqueur, Manolas), ki so bili ob mižanju sodnikov na eno oko večkrat »prikrajšani« za rumeni karton.

Četudi je končni izid po samostojni akciji postavil rezervist Jese, velja izpostaviti najbolj sporen trenutek na tekmi, ko češka sodniška ekipa ni dosodila očitne enajstmetrovke za Romo, potem ko je – pri rezultatu 0:1 – Dani Carvajal z drsečim štartom podrl Florenzija. Zanimivo, slednji je bil edini Rimljan, ki je začel tekmo, končala pa sta jo dva veliko slavnejša – rezervista Daniele De Rossi in 39-letni kapetan Francesco Totti.

Sredina rezultata osmine finala lige prvakov

AS Roma - Real Madrid 0:2 (0:0)

(Ronaldo 57., Jese 86.)

Gent - Wolfsburg 2:3 (0:1)

(Kums 80., Coulibaly 89.; Draxler 44., 54., Kruse 60.)