Ronaldo z Irino in fizioterapevti

Liga prvakov: CR7, Pepe in Arda bolje kot Costa in Benzema.

Objavljeno
19. maj 2014 23.25
J. S., šport
J. S., šport

Ljubljana – Natrpan urnik najboljših nogometnih klubov v sezonah svetovnega prvenstva običajno zahteva hud davek, kar se je potrdilo tudi letos. Finalista lige prvakov Real in Atletico Madrid se namreč soočata s številnimi lažje ali huje poškodovanimi igralci.

Realov trener Carlo Ancelotti je včeraj vodil prvi pripravljalni trening za sobotni (20.45) vrhunec sleherne klubske sezone v Evropi, na katerem je pogrešal številne udarne adute za zgodovinski mestni derbi z Atleticom. Po posebnem programu so namreč vadili v telovadnici Diego Lopez, Raphaël Varane, Pepe, Angel Di Maria, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Jesse. Ancelotti je krenil v odločilni teden sezone 2013/14, ki bo določil uspešnost njegove misije, tudi s tremi mladinci, da je le imel na voljo 22 nogometašev. Do finala je še nekaj dni, med najbolj vprašljivimi za sobotni nastop pa so Ronaldo, Benzema in Pepe, torej trije člani začetne enajsterice, ki je že v polfinalu izgubila Xabija Alonsa.

Taktični izziv za Ancelottija

Pri tem ima trojica resneje poškodovanih različne možnosti za sobotni nastop na lizbonskem štadionu luči. Ronaldo in Benzema se borita s poškodbo stegenske mišice, predvsem Francoz pa naj bi čutil prehude bolečine, zato za njegov nastop ni veliko možnosti. Iz madridskega tabora so sporočili, da tudi Ronaldo »še zdaleč ni nared za finale« in da naj se ne bi priključil soigralcem na skupnih treningih pred četrtkom. Podobno je s Pepejem, vsi trije pa te dni preživljajo predvsem v družbi fizioterapevtov.

No, le Ronaldo je v minulih dneh žel pozornost kljub dejstvu, da ga Ancelotti varuje kot diamant in ga je spočil tudi na tekmi z Espanyolom. Cristiano je namreč v družbi svojega dekleta Irine Šajk krasil naslovnico revije Vogue, pri čemer je bil razgaljen kot doslej še ne, zato je fotografija hitro zaokrožila med uporabniki družbenih omrežij. Samo Ronaldo, denimo, ima na twitterju 26 milijonov sledilcev …

Odsotnost Ronalda in Benzemaja, ki predstavljata dve tretjini napadalnega tria Ronaldo-Benzema-Bale, predstavlja hud taktični izziv za Carla Ancelottija, ki na treningih ne more uigravati najnevarnejših akcij, ki si jih je zamislil za tekmo z Atleticom. Glede na dejstvo, da je CR7 nebeški skakalec par excellence, pomembno vlogo v obrambi pa uživa tudi Pepe, ima Ancelotti težave tudi pri postavljanju obrambnih akcij pri prekinitvah, ki bodo v specifičnem dvoboju z Atleticom nemara celo ključne.

Odsotnost Xabija Alonsa seveda predstavlja težavo drugačne vrste za Real. V zvezni vrsti naj bi ga nadomestil Asier Illarramendi, ki ga je Ancelotti na položaju Alonsa uigraval vseh 90 minut zadnje tekme z Espanyolom. Real naj bi tako začel sobotno tekmo z Illarramendijem, Luko Modrićem in Angelom Di Mario v zvezni vrsti (4-3-3).

Koke izpustil zabavo

Zahtevna sezona je pustila posledice tudi v taboru Atletica. Madridčani so odmevno proslavili prvi naslov španskega prvaka po letu 1996, zabavo je izpustil le prvi maratonec Koke (»Nisem mogel priti, upam, da se vidimo čez teden dni …«), dan po slavju pa so se že soočili z realnimi skrbmi na poti do morda zgodovinske sezone. Klubski zdravniki pesimistično pričakujejo okrevanje Diega Coste, ki ima načeto stegensko mišico. »Obstaja velika verjetnost, da se lahko mišica strga,« je opozoril eden od zdravnikov. Španski Brazilec bi lahko plačal najhujši davek med vsemi: že vse od 29. marca, ko je Atletico vknjižil ključno zmago v Bilbau, ga opozarja nase mišica v desnem stegnu, dvakrat je poskušal igrati na silo, prehitevati razvoj dogodkov in potegnil kratko. Nazadnje v »finalu« španskega prvenstva v Barceloni. Zdi se, da je Costa izgubljen za finale v Lizboni (»Bomo videli,« se ne da.), Arda, ki je v Barceloni prav tako zapustil igrišče že v prvih 20 minutah, pa ima vendarle večje možnosti za derbi z Realom.